You are here

Kínai csőkamera lábkiosztását keresem [MEGOLDVA]

12 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Keresem a képeken látható kínai, márkajelzés nélküli csőkamera lábkiosztását. Az eredeti bennszakadt, rendeltek újat, de az eladó írta, hogy más lehet a kiosztás, viszont több infó nem volt. Valóban nem működött. Sajnos bármilyen bekötéssel próbáltam, nem adott ki videójelet. Ami gyanús, hogy nem találtam 75 Ohmmal lezárt kimenetet rajta, míg egy régebben javítottnál, ahol kiszakadt a csatlakozó, és ott is ki kellett tökölni, volt 75 Ohm lezárás, így megvolt a videojel, aztán kizárásos alapon meglett a világítás, és helyretalált minden. Ennél a világítás megvan, talán a táp is, de jel nem jött a kimenetre. A külső házzal nincs összekötve a GND-je, így abból sem tudok kiindulni.
Üdv: Jácint


Köszönöm uniman hozzászólását és képét, ahol megvolt a megfelelő bekötés. A kamera viszont csak 3-5V-os tartományban ad jelet, az felett már nincs jele, míg az eredeti kamera 12V-os volt.

Comments
zsugori
zsugori picture
***

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Közben én is ráakadtam ezekre a videókra, de köszönöm!

0

uniman
uniman picture
***

Szóval van egy ilyen szerelt kameraegység...amihez nem passzol a régi 4 körös forgó csatlakozó?
...ezt is láttad?

File csatolás: 

1

Jaca
Jaca picture
****

Ezer hála ezért a képért !
Viszont az eredeti rendszer 12Voltos, és úgy nem adott képet. 5voltrol viszont megjelent a videojel.
 

1

Jaca
Jaca picture
****

A kamera a hosszú sárga (25 méternyi) vezetékével együtt lett megvásárolva. Tehát ott még passzol. A képet köszönöm!

0

slaszlo
slaszlo picture

Szia!
Ezek 4 vezetékesek.
2 a táp, 2 a video jel.
Ha már van világításod, akkor a helyén van a táp. Pontosabban a táp az azonos a világításnál és a kameránál, csak a szenzor sötétben "engedi" bekapcsolni a ledeket.
A képernyőn csíkozódás sem jön elő?

Laci

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Semmi, szkóppal néztem a kimenetet. A készülék, amihez csatlakozik, egy nyitott kollektoros kimenettel vezérli a ledek fényerejét, viszont nem tudom, hogy az új kamera is így kéri-e. Az előzőnél úgy rémlik, hogy ott a GND volt közös, és volt egy táp a kamerának, meg egy a ledeknek. Ez a megjelenítő viszont a tápot adja közösnek, a ledek negatívját rángatja földre egy tranzisztorral. Tartok tőle, hogy amikor rádugták próbára, akkor kapásból kinyírta a kamerát, ezért nem találok videojelet.
Üdv: Jácint

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nálam volt olyan, ami az egyik lábon valamilyen protokollal ( nem tudom, nem volt lényeges...) Vezérelte a kamerát. On/off, fényerő, zoom, focus, ir/fehér fény stb..)

itt ez kizárt?

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Semmi sem kizárt. Elvileg az adott géphez kérték a kamerát, ha jól tudom egyeztetve lett az eladóval is. Bár a ledeket ki tudtam gyújtani, így nem maradna lehetőség az adatkommunikációra, mert van egy táp, egy föld, egy a ledeknek, és csak a videó maradt. Feltéve, ha vezérlés nélkül nem világít azonnal a kamera.

0

guriga
guriga picture

Az nem lehetséges, hogy nappal fény nélkül lát, és amikor sötét van csak akkor világít?
Láttad már a belsejét?

1

Jaca
Jaca picture
****

Akár az is lehet, semmit sem tudok a kameráról. Viszont van olyan lába, ahová tápfeszültséget kötve világítanak a ledek. Ha a kamera kapcsolná be a külső fényerő hatására, akkor miért világított?

0

Sponsored links