You are here

Kobo Slightbook HD olvasó firmware elszállt

1 post / 0 new
elistvan
elistvan picture

Sziasztok!

Vettem a neten egy Koobe Slightook HD Shine háttérvilágítós e-book olvasót (Rockchip RK2818 600Mhz, 8gb háttértár...). Feltöltöttem olvasgattam vele, de olyan 1000 oldalnál többet nem bírt számításaim szerint. (Van egy  Wayteq-em ami 3000-et röhögve elbír igaz egy orosz moddolt szoftverrel nem a gyárival.) Mint kiderült ezeket a cuccokat egy katalógusból kiválasztják aztán egy bizonyos tétel felett olyan logót nyomnak rá amlikyet a megrendelő kér szóval több termék is terjenk ugyanazzal a belsővel csak más külsőp névvel vagy jegyekkel. Gondoltam keresek rá szoftverfrissítást hát rátettem az Alchor Myth LED-re való szoftvert. A frissítés végig sem futott a RKBatch toolban hanem a képen lévő hibát produkálta. "Layer 1-1-4 Test device fail." Az RK Erase toolal sem sikerült kitörölni a rossz szoftvert.

Gondoltam resetelem a leírás alapján szétszedterm és rövidre zártam a két lábat amivel elvileg frissítő módba lehetet tenni a készüléket. RK Batchtool felismeri, RK Erase tool is a driver telepítése után, zöld a kis kocka a piros helyett de amikor az Erase flash opcióra megyek megint piros és nem törli ki a szoftvert.

Ráadásul mint kiderült a szétszedésnél ez egy Boyue C62 V3 eszköz vagyis ennek a kínai eredetije. Tehát biztosan rossz firmwware került rá,

Viszont találtam egy lengyel szinén elektronikai fórumot ahol megoldották a hasonló problémát és sikeresen újraélesztettek egy olvasót (a kép alapján keresgéltem a google-en és belebotlotta.)

Ez a fórumtopic lenne az. Tudom nem konrétan ugyanaz a cucc de szerintem az enyém is menthető lenne így.

Hogyan tovább? Hogy tudnám megcsinálni?

Előre is köszi a tanácsokat!

István