You are here

Korg i3 MB81C4256A-70PSZ RAM csere

12 posts / 0 new
Last post
gereben
gereben picture

Üdvözletem mindenkinek van egy korg i3 szintetizátort ,nem vagyok benne járatos ,szét bontottam a táppal voltak bajok,de ezt megtudom javítani.A nagyobb problémám ,hogy van benne 2 db.RAM MB81C4256A-70PSZ amin látszik égésnyomok,azt szeretném kérdezni, hogyha a két db.RAM-ot kicserélem ugyan ugy fog müködni.Érdemes -e vele foglalkozni

Köszönöttel gereben

File attachment: 
Comments
Udvaros
Udvaros picture

Sziasztok !!

Énszerintem ugyan úgy fog müködni, ahohgy eddig. Mert ezek az efekt része ( zengető ).

Minden jót Gyula.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ez egy komplett alaplapnak tűnik...a HD63266F IC meg flopy vezérlő. De a kártyán még vannak bőven más IC-k is...azok vajon "hogy vannak"?
Üdv.: Uniman

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Uniman!

Ne bonyolítsd túl, az FDD nem használ ram-ot, csak kicsi a hely, és közel kerültek egymáshoz. Amúgy nem elképzelhetetlen, hogy csak a ramok döglöttek meg, melegedős fajták.

Üdv: Jácint

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Ez ugyanaz a ram, amit anno talán a C=64 vagy az Amiga használt?

Ja, nem. Régi XT-s meg 286-os alaplapokon volt ilyen. Mikor 640k-ról feltoltuk 1Megára, aztán jöhetett a hymem sys :D

Üdv: Jácint

0

gereben
gereben picture

köszönöm hozzászólásodat ,de ramot tudok venni hozzá ,csak azt szeretném tudni ,ha be van forrasztva nincs más teendőm vele ,fog -e müködni a szinti ?

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Mivel ezek D-ramok, még akkor is elfelejtenek mindent, ha a táp rajtuk marad. A D-ram csak akkor őrzi meg a tartalmát, ha folyamatosan frissítve van (A frissítés annyit jelent, hogy minden egyes cella ciklikusan meg van címezve). Amire Te gondolsz, annak S-ramnak kellene lenni (Statikus ram), ami igen alacsony fogyasztás mellett megőrzi a tartalmát. Szóval ezeket nyugodtan cserélheted.

Üdv: Jácint

0

gereben
gereben picture

Üdv.Jácint köszönöm a felvilágositást .kellemes vasárnapot kívánok.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Erre a kérdésedre bármelyik "jósnő" tudja a pontos választ...keress fel egyet! :D
Van már bele memóriád?
Üdv.: Uniman

0

gereben
gereben picture

szia még nincs ,most szeretnék rendelni.csak az lenne a legfontosabb .hogy a a ram csere után mivel a ram új lesz,nem kell e valamit telepiteni vagy valamit csinálni vele, mivel a ram üress leszz az igaz .hogy elem is van benne .

köszönöm üdv.gereben

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
An RAM csakis üres lehet, de majd betölti magának a tulaj ugyanazt, mint amit "beletöltött" a hangszer tönkremenetele előtt. Persze, ha valamilyen saját "szerzemény" lapult a memóriában, akkor annak "lőttek"...
(A RAM megléte felől csupán azért érdeklődtem, mert valószínűleg nálam is heverészhetnek valahol jól eldugva ilyen memóriák)
Bár, ha már a RAM-ok "elfüstöltek", akkor ott más is tönkremehetett... :hmmm:
Üdv.: Uniman

0

gereben
gereben picture

Üdv köszönöm a segitséget sokat segitettél.A jövő héten jobban megnézem a panelt próbálok más hibát is keresni, egy próbát meg ér rajzom van róla , nem magas fokon,de eligazodok rajta ,ha valami gyanus alkatrész van benne jelezni fogom ,de először is a tápot átnézem ,mert ezen vannak hibák. Kösz. szia

0

Sponsored links