You are here

Kostal piko 5,5 dcs kiáll hibára napsütésben

11 posts / 0 new
Last post
pityu064
pityu064 picture

Sziasztok van ez az inverter mig 2kw körül dolgozik hibamentesen teszi dolgát,ha viszont elkezd sütni (11-14)óra között a nap kiáll hibára majd ujra megpróbál elindulni,ujra hiba error 315 majd később ujra hiba nélkül üzemel.Elvileg 5,5kw 14x380 longi panel van csatlakoztatva,elvileg tudnia kellene kezelnie,ha 3db panelt lecsatlakoztatok hiba nélkül üzemel.A kostal bemenete elvileg 950 voltig fogad,180 volton indul,ez teljesül 14x35v a panelek névlegese.A leirása szerint min mpp fesz 660v max 850v szingle trakerbe ezt az értéket nem éri el de szerintem ettől nem kellene hibára állnia.Ami gyanus az az áram mivel az inverter névleges dc árama 9 amper a longi panel viszont 11,69 ampert tud optimális napsütésben.Lehet hogy ez a régebbi inverter csak 230-280w-os panellal tud optimálisan dolgozni,vagy esetleg valami nyügje lehet?A 315 error hibakód szerint szigetelés hiba,ezt már átnéztem a kábelek ujak a dc oldalon ami fura a föld és a nulla között 100-300mv mérhető ha közösitem akkor is.Lehet valami bezavarja a multimétert mert 0+föld közösitésnél ez nem igazán lehetséges.Valami ötlete valakinek merre induljak hibakeresésben?

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Kéne mérni szigetelés mérővel.. nem multiméterrel. Az olyan, mint ha a Föld-Hold távot mérőszalaggal akarnád mérni. Nem lehetetlen, de nagy szívás ;)

1

pityu064
pityu064 picture

Szia mint irtam a panelek és a kábel uj csőbe megy az  inverterbe ott nem  hiszem hogy hiba lenne,ha egyen szigetelés hiba lenne akkor nem csak délben állna hibára mivel a dc fesz reggel is 520v körül van,a váltó 3x243v reggel is.Ezért szerintem nem szigetelés hiba,de az áram nagyot változik nem optimális helyzetben 5-7a dél körül 9a felett volna,ha az inverter nem állna hibára folyamatosan.Hasra esik majd megpróbál felállni folyamatosan.Holnap ha lessz időm megnézem ha reggel 10 körül elinditom milyen áramnál esik el.ha 9a közelében akkor szerintem meg lessz a hiba."remélem" akkor marad az inverter esetleges belső szivárgása van egy másik donor inverterem ha az is ezt a hibát produkálja,akkor szerintem csak kissebb wattos panelekkel hajlandó müködni.Ha leveszem akkor megnézem az elllenállását földhöz képest,mivel mást nem tudok.Mivel ha metekolok 275w panelből 20 db kell 5,5kw-hoz ez kb 700v körül van 5500:700=7,6a  uj technológia 14x380w= 5300:490=10,8a szerintem matematikailag itt megbukik az inverter.Más hibára nem tudok tippelni.

0

pityu064
pityu064 picture

Na a mai nap lecseréltem az invertert a másikra és müködik tökéletesen 9a-nél leszabályoz 4,4kw teljesitménnyel muködik.Tehát a másik inverterben valami rossz.Holnap ha lessz időm rá szétszedem és megpróbálom megkeresni a hibás alkatrészt.

0

proba
proba picture

A félvezetők alatti szigeteléssel kezdeném....

0

pityu064
pityu064 picture

szia ott fogom igaz nem kis munka eljutni odáig.

0

proba
proba picture

Szigetelés hibára nekem a DC oldali túlfesz levezetőt gyanúsították meg a telepítők. Igazolva nem lett, mert a legváratlanabb időpontokban, és ritkán jelentkezik a hiba. ( reggel száraz időben épp sütni kezd a nap tól a szikrázó déli napsütésig bármikor, eső köd látszólag nem érdekli, akkor sem gyakoribb...) Mondjuk ha az lenne, egy öngyilkos küldetés volna. Az inverter lekapcsol, még nagyobb DC....  

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Meg maga az alu keretes napelem tábla.. ami a kolégának földelve kell, hogy legyen. Pici lyuk,.rés a szilikonon valahol, és ott a bibi.

Erre mondom, hogy szigetelés vizsgálóval kell ellenőrizni, és kiderül. A "nem hiszem", meg "új" is lehet támpont, de akkor meg nem sírni kell, hanem elfogadni, hogy ilyen. ;)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ez olyan, mint a motor és sebességváltó
Ha nem összeillő, akkor a végeredmény kétesélyes

Bálint

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok!
Ha megfújod hajszárítóval . Akkor is?

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
az hogy új nem biztos hogy is egy gumi kábel 1 óra alatt tönkre megy manapság

0

Sponsored links