You are here

Krups EA82 FDB145001 "konnektor" hibára megy. Megoldva!

5 posts / 0 new
Last post
JFeri
JFeri picture

Szervusztok.
Megjavítanám a fenti gépet, de elfogytak az ötleteim. A jelenség: Bekapcsoláskor az dátumot és időt meg kell adni. Ezeket efogadja és rövid időre kiírja, "karbantartás" hallhatólag kattan a fűtés relé és azonnal az kijelző a "konnektor " jelzést mutatja. A használati szerint ekkor ki kell húzni, 20sec múlva ismét bedugni. Ha ismét ezt jelzi az óra és dátumbeállítás után akkor szervízbe kell vinni. Itt tart a gép.
Szétszedtem. Nem a kedvenc javítani valóm, mert nehéz, különösen az idősebb darabokat, megbízhatóan rendbetenni. Kapásból a fűtőszálra, vagy az NTC-re gyanakodtam a relé kattanás miatt, de azok és a hőbiztik is rendben vannak. Végig ellenőriztem a mikrokapcsolókat, de azok üzemképesek. Próbáltam a táp-vezérlő panel csatikat lehúzogatni, de semmi mást nem mutat a beállítások után, mint a "konnektort". Sérült szoftverre gyanakodtam, Vezérlő panel csere után továbbra is a "konnektor " jelzést adja. Ismét végig mértem a kapcsolókat és a motorokat illetve a fűtést. A vízirányító szelep forgatómotorja feltűnően nagy ellenállást mutatott. 2-3kOhmot. Kiszereltem, megtisztítottam a keféket és külső tápról is meghajtottam. Jónak bizonyult. Visszaszerelés után viszont megintcsak konnektor volt az eredmény. Itt tartok és nincs más ötletem, mint a kezelő felület panelja, de ezt nem tartom logikusnak, és ha nem muszáj nem is vennék bele. Valaki segítene? Normális szervízdoksim sincs, bár a korábbi gépek doksiai többnyire jók, de azokban sem találtam erről semmit.

JF

Comments
secondbolt
secondbolt picture

Szia!

Többek között lehet NTC hiba, disztribútor fogaskerék hiba is (szorul a 3 fogaskerék). Azt írtad hogy jó az NTC. Hány ohm az ellenállása a panel csatlakozón mérve? Rádugott csatlakozó mellett néztél szakadást az NTC és a panel nyákja között?
Üdv:Zoli

3

JFeri
JFeri picture

Bakker! Írtam választ, de elünt. Röviden, az NTC közvetlen lábán mértem, a kazánnál. Egyéb segítség hatására ismét megmértem, és a csatlakozó nyák oldalán már szakadást mértem, Hibás krimp. Köszönöm a segítséget!
JF

0

secondbolt
secondbolt picture

Így jár az, aki megfogadja a jó tanácsokat.
Sikeresen megjavítja a hibás készüléket! Jól csináltad.
Üdv: Zoli

0

tomirevesz
tomirevesz picture

Sziasztok!
Nekem egyszer az ntc saru forrasztása repedt körbe, akkor is a "konnektor" hibát jelezte.

File csatolás: 

0