You are here

Kulso mobiltelefon antenna

20 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Tanacsokat, tippeket szeretnek kerni a kovetkezo ugyben: edesapamnak van egy haza a mezosegben, dombok kozott, ahol meg a Vodafon halozatan is csak itt-ott akad egy vonalkanyi terero. Nemregiben beszeltem valakivel, akinel hasonlo korulmenyek vannak, es neki, elmondasa szerint, van egy kulso Yagi antennaja, bennt a hazban pedig egy masik kupola szeru antenna, es meg a haz korul is full tererot jelez a telefon. Az illeto nem szakmabeli, igy aprolekosabb infoval nem szolgalhatott. Velemenyem szerint a vevo es az ado antennak kozott kell lennie egy erositonek is. Ha valaki hasznal hasonlo berendezest, kerem irjon, hogy honnan lehetne beszerezni egyet, megfiztheto aron. Elore is koszonom. Udv.

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Szia Pika!
Talán ez segít (?)https://antennacentrum.hu/GSM-antenna
jano

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!
Először a szolgáltatóval kellene beszélni. Lehet, hogy ingyenesen telepítenek neki egy hasonló eszközt, illetve talán tudnak ajánlani megbízható típust. Egy ismerősöm régebben ilyen problémával küzdött, neki ingyen szereltek fel külső antennát és egy belső kis dobozt, aminek a közelében jó volt a vétel. Ez valószínűleg passzív eszköz volt.
imrus101

1

pika75
pika75 picture

Szia. Az Emag-on talaltam hasonlot, az tenyleg passziv volt, azt irta hogy ra kell tenni a telefont a dobozkara. Ez nem az idealis megoldas, igy akar fix/vezetekes telefont is lehet telepiteni. Az ingyenes verzio nalunk nem letezik. Udv.

0

kozakg
kozakg picture

Szia!
Meglátásom szerint erről vagy nagyon hasonlóról írsz.
https://www.alibaba.com/product-detail/900mhz-GSM990-set-repeater-outdoo...
kozakg

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Dziasztok!

Na ezt villámsebességgel kell elfelejteni. Az ilyen kínai repeaterek miatt van nagyon sok ügyfélpanasz. Egy rádiós hálózat tervezése nem abból áll, hogy mindenféle lefedetségi lyukakba feldobálunk ismeretlen karakterisztikával rendelkező uplink/dowlink irányba fenfene tudja mekkorát erősítő szélessávú repeatereket. A szolgáltató sem ezt teszi. A szolgáltatók repeaterei csatornaszelektívek. Csak az meg át rajta, ami az adott területen a donor cella álltal szükséges. Vagyis egy Vodafone repeater nem erősít Telenor csatornákat. Ennek komoly oka van, és nem csak jogi... Komoly cellatervezés áll minden iilyen telepítés mögött.

Egy ilyen kínai rom egy komplett, több 10km sugarú területeterületet tud leültetni, nem csak 1 szolgáltatónál. Amennyiben az NMHH-hiz kerül az ügy, gatyádat kifizeted, a ketyerét elkobozzák, a szolgáltatód környékée sem engednek többet. És ez a jobbik eset.

Amit tenni lehet, egy nagy nyereségű yagi a donor irányába, majd jó minőségű koax, lehető legrövidebb., Majd egy szektorsugárzó a házba... Kis szeremcsével simán lehet 20-22dB nyereség. És senki nem szól semmit.

 

0

kozakg
kozakg picture

Üdv!
Én csak megkerestem (két perc alatt) amiről a nyitóban írtak.
A "gondos" tervezés lefedettségi lukai pedig semmi másról nem szólnak, mint hogy az adott területen nincs annyi
potenciális ügyfél mely bevételt termel(het).
kozakg

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Vagy senki sem engedte meg, hogy a háza tetejére rakjon három mikrosütőt a három szolgáltató.

0

pika75
pika75 picture

Szia. Ezt a szektorsugarzos megoldast kifejtened egy kicsit? Feltetelez erositot is?

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Nem, nincs erősítő!
De sima yagi nem elég! Én egymás síkjára 90 fokban szerelt logper antennát használnák tetőantennának, esetleg széles sávra méretezett (900-1800) Helix-et. Szobai sugárzónak meg valami fél dipólt vagy ilyesmit, szintén széles sávra illesztve.

0

pika75
pika75 picture

Errol a logper antennarol tudnal valami kepet feltenni? esetleg a helix-rol is.

0

kozakg
kozakg picture

Szia!
Kijelölöd a saját szövegedben a logper antenna részt és jobb egérrel kattintva választod a Keresés a Google keresőmotorral opciót.
Szerintem ügyesen megoldod Te is. Bátorság! Fog az menni!
kozakg
 

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

És ezek a "signal booster" bélyegek érnek valamit, vagy full kamú?

https://www.ebay.com/itm/10-Internal-Cell-Phone-Antenna-Signal-Booster-S...

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Az egy hangolt rezonátor.
Ha pontosan a jó helyre teszed, persze, hogy ér! 
Hova is kell tenni? Kiszámolod?

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Végül is lehet kísérletezni, a végleges felragasztás előtt ide-oda tologatni... 450 Ft-ért tízszer lehet próbálkozni... ha aszondod, van elméleti alapja, és nem a híres placebó-hatással gyógyít, mint a bioptron lámpa, akkor egy próbát talán megér.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Láthatod az alakján is, hogy mini dipólt és hasonlókat formáz.
A baj az, hogy a telefonban lévő antennához képest nem csak fel-le, jobbra-balra, hanem előre-hátra is kellene keresni az ideális helyet. No ez utóbbi a telefon adott vastagsága végett nehézkes.
De kisérletezz! Lehet sikered lesz. (Ne feledd a rossz helyek száma nagyságrendekkel több, mint a jó helyeknek.)

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Az többet ér, ha az ujjad/tenyered nem árnyékolja az antennát. :-)  Telefont oldalt fogod, aulról..

0

lizakl
lizakl picture
*****

Sziasztok!
A másik megoldás pedig az, hogy egy "ősrégi" kihúzható antennás Alcatel mobiltelefont használsz, ami még ott is működik ahol az új szupergyors és szuperokos mobiltelefonok már nem! Persze a régi Alcatellel "csak" telefonálni lehet, internetezni nem! :-))
Üdv: lizakl

0

iparos
iparos picture

Üdv!
Vagy Nokia 3410.

0

pika75
pika75 picture

Szia. Igen, ilyesmirol. 

0

Sponsored links