You are here

KYD6001 autónavigációs rendszer - forditott LCD kép (megoldva)

4 posts / 0 new
Last post
sanyika45

Üdv!

Javítottam a fenti készüléket. Semmi képet nem adott, vélhetően a háttérvilágítás nem ment. A készülék alaplapján egy tenyérnyi egyik oldalon árnyékolással ellátott doboz csinál mindent (a neten megtalálható: FYT5006 cimke van rajta), rengeteg kivezetéssel csatlakozva a környező kiszolgáló áramkörökhöz (tápegység, rádió tuner, végerősítő, optikai meghajtó, nyomógombok, érintős LCD panel). A fémdobozt megkocogtatva előjött a világítás, a készülék működött.
Végig forrasztottam a rengeteg kivezetést, ügyelve, hogy nehogy zárlatot csináljak. A hiba kocogtatásra sem jött elő.
Összeraktam a készüléket és csodálkozva láttam, hogy a kijelzőn a kép vizszintesen meg van fordulva. Szétszedtem, a kép jó. Végül kiderült, hogy az optikai meghajtó csatlakoztatására fordul meg a kép. Akár üzem közben is ha csatlakoztatom a kép megfordul, ha leválasztom a kép helyre áll.

Valami javaslatot szeretnék, hogy mi lehet a probléma és hogyan lehetne orvosolni.

Köszönöm a segítséget!

sanyika45

Comments
sanyika45

Üdv!

Elárulom, hogy én voltam ügyetlen. :) Ismét szétszedtem a készüléket. Ha hozzá tudok férni a csatlakozóhoz, akkor különösebb probléma és erőlködés nélkül bele tudtam dugni a problémás kábelt.

Ezután minden működik, az javító személyzet pihen. :)

Kicsit problémának érzem, hogy kikapcsolva kb. fél ampert eszik. Lehet nem vártam elég sokat és idővel visszaesik, vagy konfigurálással csökkenthető, de ez legyen a gazdája gondja.

Köszönöm azok figyelmét, akik foglalkoztak a kérdésemmel.

sanyika45

0

Vote up!

You voted ‘up’

gyimi1

Szia.
Szerintem át kellene taknyolni a navit, mert valószínűleg kh-s kiemelten a testpontokat és a csatikat.

0

Vote up!

You voted ‘up’

sanyika45

Üdv!

A modul lábait átforrasztottam. Ezután jónak látszott a készülék, összeraktam. Amikor az optikai meghajtót csatlakoztatom akkor fordul meg a kép.

Elég zavaros a helyzet.
Amibe illik a meghajtó szalagkábele azon nem találok olyan vezetéket, amin a meghajtó tápellátása lenne (párhuzamosított erek, vastagabb fólia). A csatlakozón nincs felirat, de illeszkedik bele a szalagkábel és az érszáma is stimmel.

Viszont van egy másik csatlakozó az alaplapon, ami mellé "dvd" van írva, nagyjából stimmel a szélessége, de képtelen vagyok beledugni a kábelt. (Valamint úgy emlékszem, hogy a másikban volt eredetileg.)

Valahol olvastam, hogy (pl. tv-k szervíz-menűjében) szokott lenni olyan menüpont, amivel a képhelyzet állítható. A készülékben is van egy szerviz-menű, de pin-kóddal védve van. A neten semmi infót nem találtam a modulról (FYT5006/16G/40K/F jelzésű), a gazdája szerint dokumentációt nem kapott hozzá, sima papir dobozban kapta.

Szerintem már egyszer eladták és visszakapták. Az eladó (valahol Spanyolországban) azt javasolta küldje vissza Kinába...

Kösz, hogy elolvastátok!

Tudom jó lenne kép, igyekszem pótolni.

sanyika45

0

Vote up!

You voted ‘up’