You are here

Kyocera nyomtató szürkén nyomtat

11 posts / 0 new
Last post
fodortrio
fodortrio picture

Üdvözletem!

Van egy Kyocera FS-3920DN típusú lézer nyomtató és az a probléma vele, hogy szürkén nyomtat. Először azt gondoltam, hogy hibás a toner, de az új is hasonló jelenséget produkál.
Tudna valaki segíteni ötlettel, mi lehet a hiba? Csatoltam egy szkennelt képet is a nyomtatott oldalról.Mindkét oldalt feltettem, de csak az egyiken kellene lenni nyomatnak.
Előre is köszönöm a segítséget.
Egyébként egy nagyon gazdaságos kis nyomtató.

Comments
pcmci
pcmci picture

a nyomtatott oldal arról árulkodik, hogy folyamatosan toner kerül a dobra. az oldal hátuljának azért sötétebb a teteje, mert azon a részen a transfer roller keni fel a dobról begyűjtött tonert (aminek nincs utánpótlása, amikor a papír a dob és a roller között van). mivel azt írtad, hogy a developert már kipucoltad, én kitisztítanám a használt tonert gyűjtő részt a dobban. a lehúzó gumilapot elég könnyű kiszedni, onnan hozzáférsz ehhez a részhez. ez is mocskos meló, de okozhat ilyen gondot. arra ügyelj, hogy a dob nem szereti a fényt, szóval próbálj gyorsan végezni az akcióval, ügyelve a dob épségére, és hogy minél rövidebb ideig minél kisebb intenzitású fény érje.

0

gabor54
gabor54 picture

Szia! kapd szét a laser egységet a tükröket kell megtisztítani és jó lesz.

Üdv.

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Hoppá most néztem a gyártó oldalán ezt a masinát. Ez egy kétoldalas masina, vagyis ha nem nyomtatunk mind a két oldalra akkor is átfuttatja mindkét oldalt. Ezt jól mutatja az általad belinkelt hátoldali kosznyom. Szerintem az új kazetta amit betettél utángyártott :) Sajnos nagyon érzékenyek a töltőporra. Szinte biztosan nem megfelelő a benne levő por. Ezt úgy lehet ellenőrizni, hogy szabadba kiviszed a kazettát és óvatosan megrázogatod. Szépen hullik majd belőle a por, vagyis túl finom szemcséset raktak bele. Ha henger vagy blad hiba lenne akkor csíkozva koszolna. Kéne eredeti vagy már másik gépen tesztelt kazetta.
Laci

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Ha van öntisztító menüpontja indítsd el azt. Ha nincs hajts ketté egy papírt majd simídsd ki nagyjából és nyomtass rá számítógépről egy betűt. Vagyis hadd szaladjon át rajta és takarítson. Használt de sima papírok is jók, pár darab után látni kéne a tisztulást. Valószínű a fixáló egység a ludas. Használhattak valami olyan papírféleséget vagy műanyagozott papírt amin nem tapadt rendesen a festékpor és ráégett a fixálóra és ez keni össze a friss nyomatot.
Laci

0

armi
armi picture

szia' első! uj lehetőleg gyári dob,és toner. kiprobálni. megy? ok. nem? akkor a lézeregység,
tükörrendszer tisztitása. Tapasztalat. De ezt a tipust konkrétan nem ismerem.
Fénymasinákat,lézernyomokat javitottam anno.Hibakép alapján a toner kompatibilitás (nem megfelelő
az összetétel,vaspor,ill.festék gyanakszom). lehet elektronika,dob kisütő fesz hiánya,és lehuzópenge. üdv. armi

0

pika75
pika75 picture

Szia, elso korben en megis a tonerra gyanakszom. Vigyazz, nem eleg a toner tartalyt kicserelni ujra, a dob egysegben meg benne van a regi/rossz toner. Szet kell szedni es az utolso porszemig kiporszivozni. En ezt a tancot mmar eljatszottam egyszer egy FS1020-al egy kozjegyzonel, az irodaban. PORSZIVOZNI CSAKIS SPECI, TONERSZUROVEL ELLATOTT PORSZIVOVAL SZABAD, kulomben az egesz helyiseget megtoltod finom tonerporral, es egy emberolto nem eleg, hogy lemosd mindenrol. Udv.

0

fodortrio
fodortrio picture

Szia!

Tehát azt mondod,hogy a developerből teljesen el kell távolítani a töltő port. Az tényleg nem kevés, hiszen most töltötte fel a teljes tartályt. Egyébként három különböző tonert próbáltam ki, és mindegyikkel ugyanazt a rossz eredményt adta. Akkor a tanácsod alapján szétszedem és kitisztítom a developert. Egy próbát megér. A nagyját kiöntöm, és a többit kint az udvaron kitakarítom, bár nem igazán értem a hibát. Akkor azért nyugodtabb lennék, ha csak a papír egyik oldalán lenne ez a szürkeség, de miért teszi rá a második oldalára is? Azért köszönöm. Próba cseresznye. :)

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Talan azert van a masik oldalon is (ha ez egyoldalasan nyomtatott-nem ismerjem) mert mint pika is irta-tele lehet az öreg tonerral a gyüjtöter, s az elejen belefut a papir, s utana termeszetesen minden fixalva lesz amit a papiron talal a beegetö egyseged. Föltünö a 2 oldal klf szennyezettseg-hattere; megkelene nezni a papir utjat adeveloperedtöl egeszen a kifutasig, sztem talalhatsz lerakodasokat-egyebkent lemosnam-ellenöriznem a tisztito "keseket" is...
Kari

0

fodortrio
fodortrio picture

Szia!
Délután kitisztítom az egész gépet. majd kiderül, hogy mi lesz az eredménye. Természetesen közlöm a fejleményeket.

0

fodortrio
fodortrio picture

Kitisztítottam mindent. Sajnos az eredmény ugyanaz. Nem változott semmi.

0

Sponsored links