You are here

L6.1 Philips alacsony a sortáp

4 posts / 0 new
Last post
ELKO4
ELKO4 picture

Sziasztok,
nevezett készülék tunerhibával került ide. Táp környékén nem matattam, nem is esett bele semmi ami zárlatot csinált volna.
Viszont a tunercsere után nem indul, sortáp 27V, a kistápok meg 2 V körül vannak. Szakadt ellenállást, zárlatos félvezetőt nem találok, 47uF 200V cserélve. Mi lehet? Műhibára gondolnék ha dolgoztam volna a környéken. Így viszont arra gondolok hogy véletlen ment tönkre a táp is...

Üdv.

Tamás

Comments
ELKO4
ELKO4 picture

Sziasztok,

a rejtély megoldódni látszik.
Az eredeti hiba az volt hogy szakadt volt a tuner 12V védőellenállása. Csere után működött a tuner, de minde sávon a VHFIII volt aktív hangoláskor (az OSD szerint továbblépett). Elkezdtem a kapcsolófeszültségerket vizsgálni. Mindhárom SMD kapcsoló tranzisztor levétele után is jöttek bizonyos adók, ami fizikai képtelenség! Tunercserét követtem el, közben észrevettem hogy a tunerban van egy darab rézdrót. Tettem be egy másikat, azóta nem megy a TV. Elkezdtem a tápegységet behatóan vizsgálni, aztán egy hatalmas durranással elszállt az egész. KIszedegettem a rossz alkatrészeket és nahát: itt is egy drót...
A TV bevallottan egy olyan munkásszállóról van, ahol rendszeresen beesnek a tasztatúra gombjai, különféle fűrészelt lyukak keletkeznek a hátlapon és egyéb parajelenségek történnek.
Most ott tartok hogy felépítettem a tápot, (Zenerek, FET és 1 Ohmok repültek) készenlétben megvan a 96 Volt és az összes többi. Viszont ha ráindítok, valami serceg, a mellette lévő TV-t is zavarja, a kép oldala pedig olyan mint a fűrészlap vágóéle. A sortáp mérhetetlen a gerjedések miatt. A primer puffer és a sortáp szűrő 2X cserélve. Egyelőre tanácstalan vagyok... Valami ötlet esetleg?

Köszi.

Üdv.

Tamás

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Csatolmányok!

Üdv:
Fülesmester

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szia,

a hibaeseteket már átolvastam, de ez valami más... Annyival egészíteném ki az eddigieket hogy a 3513-3518 közös pontján is már csak 40 Voltot mérek a rajzon lévő 102 V helyett.

Üdv.

Tamás

0