You are here

Laptop HDMI porton nem ad ki hangot (Asus Eee PC 1001X )

13 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Üdv!
A fent nevezet készülék nem hajlandó hangot adni a HDMi porton kép van. A neten található praktikák közül sokat kipróbáltam, sikertelenül. A gépen Win 7 32bit Ultimate rendszer , angolnyelvű ami kissé nehezíti a dolgom. Köszönöm !

Comments
rreennaarrdd
rreennaarrdd picture

Az utolsó fw az ASUS Eee PC 1001PX esetében 2011-es:
https://www.asus.com/supportonly/Eee%20PC%201001PX/HelpDesk_BIOS/
Ha nem az van rajta, akkor először mindenképpen arra frissítenék.
Mivel ez nem egy túl acélos gép, jobban járna a gazdája vele egy kevésbé erőforrás-igényes oprendszerrel, pl.
- https://leeenux-linux.com/
- https://mxlinux.org/
- https://antixlinux.com/
stb.
Ha nincs olyan felhasználási területe ennek a kis gépnek, ami mindenképpen Windowst igényel, akkor viszonylag használható eszközt lehetne belőle faragni.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia! 

A szerepe filmnézése tv.-n aminek megfelel kis helyet foglal és ehhez elég gyors. A hangot szerettem volna egy "dróton " megoldani, de a driver feltöltése után  a kép is eltűnt. Köszi!

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Ha kizárólag filmnézésre használod, akkor érdemes lehet egy cél operációs rendszert telepíteni rá. Erre gondolok: https://libreelec.tv/
Pilllanatok alatt felrakható, és a kipróbáláshoz a windowst sem kell bántani, egy sima pendrivera is telepíthető (ekkor 2 pendrive kell, egyik a telepítő másik a cél).  Gyakorlatilag lesz egy géped, amin villámgyorsan fut a Kodi média alkalmazás egy végletekig kicsontozott operációs rendszeren.
A Kodi alkalmazást amúgy windows-os gépen is kipróbálhatod. https://kodi.tv/

1

stevepapa
stevepapa picture

Szia!  Köszike !

0

Sakos2
Sakos2 picture

Ahogy nézem, mégsem fog menni https://forum.libreelec.tv/thread/537-install-possible-on-an-asus-eeepc/ Legfeljebb valami régi 32bites verzióval.
 

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!
Az eredeti elgondolás nem teljesült. Képtelen voltam hangot kicsikarni a HDMI porton, kép maradt az eredeti felállásban. A hangot egy  3,5 jack kábellal oldottam meg, a laptopon van fejhallgató csatlakozó, és Tv-n 3,5 jack a hang bemenet.

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia!

Akkor állítsd vissza az előző állapotot (pedig ez akkor is driver probléma lesz...)
(szerintem filmnézésre is gyenge, főleg win-el)

András

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Magam is gyengének véltem, már így ránézésre is.  De tévedtem teljesen korrekten dolgozik, pillanatok alatt betöltött mindent, nem akadozott. A driver hiba evidens, látszik az eszközkezelőben is de, eddig amivel próbálkoztam csak rontott a helyzeten. A drótot akartam megszüntetni, mondjuk engem nem zavar, a feleségemet zavarja a 8 konnektor 3 router, 6 dugasztáp, 2 beltéri, és 1 lan elosztó. Nem értem minek kel kihúzkodni azt a rohadt tv szekrényt, időben felkészülve a támadásokra a szekrény is kerekeken gurul.....Köszönöm !

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

nem inkább Eee PC 1001PX?

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Első körben frissíteni kellene a grafikus kártya drivert (meg nem árt a többit sem, esetleg BIOS-t is) pl: https://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CARD/OTHER-SOUNDCARDS/Asus-Eee-P...

Utána engedélyezni kell a HDMI audio kimenetet:

"How to enable HDMI audio on Windows 7?
Navigate to and select control panel from the menu on the right. Scroll down to the sound icon and double click on it to display its settings. Right click on the HDMI Output device and choose Set as Default. The audio will now be output through HDMI by default."

A

0

stevepapa
stevepapa picture

Köszi, megpróbálom..

1

imrus101
imrus101 picture

Hali!
Én inkább a gyártó oldalán próbálkoznék:
https://www.asus.com/supportonly/Eee%20PC%201001PX/HelpDesk_Download/
És leginkább a video drivert frissíteném, a HDMI audio valószínűleg annak a "tartozéka". De az igazi az lenne, ha a BIOS-t és az összes egyéb drivert is frissítenéd az itt lévőkre.
imrus101

0

Sponsored links