You are here

LCD kijelző levált szalagkábelének javítása

9 posts / 0 new
Last post
nayan
nayan picture

Sziasztok! Egy munkagép 7 x 7 cm méretű LCD kijelző képe csíkos lett, mert kezd leválni a panelről a ragasztott grafit vezetős szalagkábel. Talán 1 éve ezt a kábelt precíz melegítéssel javítottam, akkor jó is lett a kijelző, de most visszahozták, megint csíkos lett a kijelzés. Valakinek van gyakorlata az ilyen kijelzők Z ragasztóval történő javítására?

Comments
lacoka
lacoka picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa
stevepapa picture

Szia!  PIXELFIX KFT erre szakosodtak kb 30 ezer pénz. https://pixelfix.hu/ 

0

Vote up!

You voted ‘up’

nayan
nayan picture

Köszönöm az információt. Telefonon rákérdeztem és nem vállalják a javítást. Olyan munkát végeznek csak, amikor a levált ragasztós csatlakozó kábelt kicserélik és azt teszik fel a kijelzőre, azaz új szalagkábellel javítanak.

0

Vote up!

You voted ‘up’

domeattila
domeattila picture

Üdv 
https://elektrotanya.com/content/vezeto-ragaszto

A fórum keresőbe található még ez a téma 
Üdv D 

0

Vote up!

You voted ‘up’

nayan
nayan picture

Szia! Átolvastam a 2011-es fórum bejegyzéseket, de azok az anyagokat nem lehet beszerezni. A Z ragasztó szalagot sem lehet sehol fellelni.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
 Azon a fórumon láttam egy videót, ahol a NYÁK-ról levált fóliát forrasztással vissza tudták "varázsolni". Kipróbáltam egy törött kijelzőn, hogy szépen lemelegítem hőlégfúvóval a fóliát, és valóban szépen levált . Utána folyatószerrel , ahoyg a videóban is látható volt, "előcineztem" a fóliát is, és a NYÁK-ot is, majd precízen összeillesztve a fólián keresztül összeforrasztottam, Szerintem szuper a videó. Meglepődtem a fólián, azt gondoltam, hogy el fog olvadni, de szuperul bírta a "hőkezelést".  Sajnálatos, hogy ezen felbuzdulva nekiestem egy régóta félretett Sony Bravia kijelzőnek, ami beázott, és levált a fóliája. Egészen jól haladtam a javítással, amikor kiderült, hogy nem csak levált a fólia, hanem az alatta lévő NYÁK egy kis szakasza is szétrohadt a beázás folytán, így kútba esett a kísérlet. De a videót így is ajánlom...
Üdvözlettel:
Attila

0

Vote up!

You voted ‘up’

nayan
nayan picture

Szia Vadmalacka! Köszi a tippet, valószínűleg ez lesz a megoldás, kipróbálom.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content