You are here

LCD kijelzők NEONCSÖVÉNEK TESZTELÉSE???

8 posts / 0 new
Last post
MZperX

Üdv' az Uraknak! Van é valami tuti módszer annak eldöntésére, hogy ha villog egy cucc, akkor a cső, vagy az iverter beteg? Mert hát könnyű meló amikor táp baj, elkó hiba, esetleg szakadt vagy nyúlt invertertrafóval vala dolga az iparosnak. Node ha látszólag minden jó? (Biztos folyt már régebben csevej eme témáról ezen oldalakon de én biza meglehetősen ritkán -EJNYE!- látogatom eme tanyát). P.S.: Feltettem én ezt a kérdést pár napja egy konkrét típussal a "monitor" oldalra, de biza egyetlen fránya tipp sem jött vala!

Comments
Hjoco

Szia!

Az én módszerem hogy univerzális inverterrel kipróbálom az összes csövet, közben a tápegységen nézem a felvett áramot. Ha van benne egy ami kilóg a sorból akkor az tuti hogy rossz. Ha öregedésről van szó, akkor sem egyformák, mindig van egy nagyon rossz ami miatt letilt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Biztos több módszer létezik. (nem derült ki, monitoroknál vagy tévéknél) Én egy "univerzális" (14-19")invertert használok próbára ami egyszerű mint egy fa ék. Rákötöm a csövet és egyből közelebb a megoldás. Ha szépen világítanak, nagy valószínűséggel nem velük van baj. Utána az inverternél "próbacsövek", de ez kicsit macerásabb, hiszen méretben eltérőek.
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

MZperX

A próbainverter ötlet tetszik. Már csak szereznem kell egyet.

0

Vote up!

You voted ‘up’

vargaf
vargaf's picture

Szia!

Én ezt használom:

http://elektronika.vatera.hu/kabel_csatlakozo/atalakito/inverter/inverte...

Elfogadható az ára is.

Üdv.:

Feri

0

Vote up!

You voted ‘up’

ityvity
ityvity's picture

Szia , én azt tapasztaltam , hogy ez az ez uni inverter begyújtja a gyengülő csövet is meg hát a tv-nél a hosszú csöveknél már nem jó. Volt már itt téma csak most nem találok rá szkópos vizsgálatra amivel összehasonlítással elég pontosan behatárolható , hogy cső vagy inverter ?

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
"ez az ez uni inverter begyújtja a gyengülő csövet is meg hát a tv-nél a hosszú csöveknél már nem jó". Épp ezért írtam méretet és utaltam arra, hogy nem tuti módszer. Persze a csövek gyújtásából, (narancssárga vég, stb) már lehet következtetni az állapotukra.
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

jbussh

Azt is számításba kell venni, hogy a különböző csövek és hozzátartozó invertereik gyújtófeszültsége, működési frekvenciája eltérő is lehet.

A szkópos vizsgálat abból áll, hogy a mérőfejre pár menet szigetelt drótot kell tekerni, és ezt közelíteni az inverter kivezetéséhez. Összehasonlítva az összes kimenet jelalakját, ha valamelyik kimeneten nagyobb a jel amplitúdója, akkor cső, ha kisebb, akkor trafó. Ehhez természetesen kell viszonyítási alap, tehát, hogy legalább egy trafó és cső jól működjön. A kérdéskör szűkíthető a csövek felcserélgetésével is, már ahol erre lehetőség van.

Az említett cikk itt található.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content