You are here

LCD tv-ből milyen márkát érdemes megvásárolni? [MEGOLDVA]

42 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Olcsóbb árfekvésű TV-ket nézegetek 32"-40" méretben, SMART NEM kell bele. Milyen márkában lehet megbízni?
NAVON
JVC
HYUNDAI
SHARP
HITACHI
PHILIPS
ORION
TOSHIBA
LG
SAMSUNG

A NAVON-ra 3 év, a HITACHI-ra 5 év garanciát adnak.
Üdv. Jácint

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Megnéztem őket élőben. A legtöbbnek fehér képnél jól látszottak, hol vannak a háttérledek, ilyen volt az ORION is.  Amire azt mertem mondani, hoyg tényleg jó képe van, az a Smasung, LG, SONY, PANASONIC.  A régi márkák közül a Philips, ami említésre méltó még. 
Viszont az Euronics-ban a kizárolagos forgalmazásban lévő Dyras Tv-t ajánlották. 40"-os készülék DVB-T2, DVB-C, és DVB-S tunerrel, élvezhető képpel, bár pocsék hanggal. A THOMSON korábbi szériája van a burkolat alatt. 2 év gyári gari, és így 70e. Vettem hozzá még kiterjesztett garit biztosítássa, ez még 10 volt. Majd kap egy kis erősítőt két normális hangfallal. 
https://euronics.hu/termekek/dyras-bl-4019ets-40-full-hd-led-tv/p/228999

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv!

A hátlap kialakításából látszik, hogy ez a "kínai" fajta készülék. Gaba, Blaupunkt, Akai, SmartTech, Vortex, és kitudja még milyen neveken forgalmazták eddig, most előszedtek egy újabbat :)  Jól tetted, hogy vettél rá 5 évig kiterjesztett garit, akkor túl sok gondod nem lehet vele, vagyis lehet, de a szerviz majd valahogy megoldja. Azért a háttérvilágítását ne maxon használd.

0

Harley-D
Harley-D picture

Akkor megoldva. De legalább megismerkedünk ennek a javításával is, mert ilyet eddig itt nem olvastam.
Azért ha lehet ne nézz bele amíg van garanciája.
H-D

0

Jaca
Jaca picture
****

Miért is nézzek bele? Arra ott van a szakszervíz, azért is bővítettem ki a garit. Ha 4 évet kibír, már megérte. Akkor is, ha esetleg közben javíttatni kell. Vagy visszaasdják az árát.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Vagy a márkaszerviz egy újra cseréli . Ugyanis , ha ezret rendelnek belőle Kínából . A kereskedő 1100 DB-ot szállít . Alkatrészt viszont nem szeretne . Tehát inkább cserélik .

0

Harley-D
Harley-D picture

Már megdicsérted, már használja egészséggel, miért veszed el a kedvét?
Ráadásul hülyeséggel!
K...

0

Jaca
Jaca picture
****

Nem veszi el, és nem írt hülyeséget. Én is így számolok vele. Ma már nem kapok olyat, mint az én Pana LCD-m.

0

Harley-D
Harley-D picture

Szakmai ártalom a belseje megnézése. Addig is jegyzeteld ki a szervizeket, de kívánom hogy fakuljon meg a Tinta a papíron.
H-D

0

Jaca
Jaca picture
****

Van rajt egy telefonszám, és házhoz jönnek érte. Az ő dolguk szerződés szerint.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

A dobozát semmiképp ne dobd ki, úgy könnyebb a futárnak biztonságosan szállítani, sok volt ilyesmiből a vita, elmondás szerint az ügyfélhez kijelző sérülten érkezett vissza, és nem volt bizonyítható, ki is volt a hunyó. Bárki lehetett, de mind egymásra mutogattak, jó ideig ment belőle a huzavona...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Köszi a tippet! Itt a csavar annyi a dologban, hogy a biztosító akkor is fizet, ha az ügyfél töri össze a kijelzőt :) Így aztán nekik is vigyázni kell rá.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Ez akkor jó, ha az a biztosítás nem a gyári garancia lejárta után lép életbe 2 + 3 év, mint általában. Így szívták meg többen, hogy az első 2 éves gyári garban nem vonatkozott még rá a törésbiztosítás, csak a 2. év lejárta után, mert ekkor lépett életbe a  valós biztosítás, ezért töréskor meg kellett várniuk a 2 év végét, utána tudták csak intézni a biztosításban a cserét... Érdemes utánanézni ennek is, mert a boltban nem mindig korrekt a tájékoztatás, és az apróbetűket szeretik elhallgatni, ahogy azt is, hogy törésre van önrész.

0

Jaca
Jaca picture
****

Az önrészt nem hallgatták el, 20%. A többit még átnézem. Bár inkább a villámcsapás miatt jó, hogy van biztosítás.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Jácint !
Szerintem jól vetted . A párom Samsung tv-je , annak idején , nyolcvanezer volt . USB-ről csak zenét játszik le  , filmet nem játszik le .
Ügyes vagy . smiley Használjátok egészséggel !

0

AoC
AoC picture

Sony?
Csak azért kérdem mert nincs a listádban, pedig több helyen is láttam és nekem nagyon tetszik a képe. Mintha HDR lenne, pedig nem az a műsor.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Sonyval elég sok gond van, és nem az olcsó kategória, A Panasonic egyszerűbb változatai Vestel, török belsővel készülnek, ugyanazt kapod, mint a Hyundai csak 30 ezerrel többér. Manapság már semmit nem gyártanak 3-5 évnél hosszabb időre, akár olvasunk róla, akár nem. Célszerű olyant venni, amiből sokat adnak el, mert akkor lesz hozzá nagyobb eséllyel jó áron alkatrész is, ha ritkát veszel, vagy nincs alkatrész, vagy annyiért, amin már veszel új TV-t. Nincsenek itt már csodák, nagy márkanevek, mint régen, azt elkell felejteni. Pl a Bang & Olufsen is LG belsővel készül, csak a körítés más, egyáltalán nem lesz tartósabb, mint az LG, csak duplájába kerül. Manapság a legjobban javítható márkák, a Vestel belsős gépek, LG, és Samsung.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nem is tudom, találkoztam-e már olyan géppel, amiben nem Vestel belső volt :)

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Felénk rengeteg a gagyi kínai belsős gép is. Szörnyűek, a háttérvilágítás, amit épp találtak, azt tették bele, 100 féle-fajta variációban, pl ugyanaz mindene, még a csíkon az utolsó szám is stimmel, egyik 6V-os, a másik 3V-os leddel szerelt. Egyik verzióban sorosan vannak a ledcsíkok, a másikban párhuzamosan... Az alaplapok rengeteg a flash hibás, néha égen-földön nem lehet találni hozzá.

0

Jaca
Jaca picture
****

Igen, az is, és a Panasonic is hiányzik a listából, azok 32"-nál már egy 20-assal többe kerülnek.
Illetve egy Panasonic van jó áron, de az csak HD-Ready, vagyis 1366 x 768. Mondjuk nekünk is ilyen felbontású van, és nincs panaszom a képre, igaz, az még nem ledes, és 2004 óta teszi a dolgát.
 

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Az a baj, hogy ebben nem igazán lehet és érdemes tanácsot adni, mert mindenki arra esküszik amilyen tévéje van. De ha legközeleb vennem kellene, akkor csak olyant vennék, amiből nem adnak el sokat használtan és itt az oldalon a legkevesebbet olvasunk róla. Meg kell nézni, hogy itt milyen márkák és milyen hibák vannak. Az a jó TV amiről nem olvasol hibákat.
 Tibi

0

edezoltan
edezoltan picture

Philip's vagy Panasonic smart TV-m van hagyom jól működik 

0

Sakos2
Sakos2 picture

Ami leginkább észrevehető különbség két LCD TV között, az a panel típusa. IPS panelnek jobb a betekintési szöge, talán élénkebbek a színei is. Cserébe a fekete részek szürkések. Ez csak akkor zavaró, ha sötét szobában nézi az ember a TV-t. A VA paneleseken szebbek a sötét jelenetek.

a displayspecifications.com oldalon lehet ellenőrizni, hogy az adott készülékben milyen panel van. Vigyázni kell, mert egyazon típuson belül is váltogatják a panelt a különböző méretekben.

Ezen kívül keserű tapasztalatom, hogy több Samsung típusnál a deinterlacer hibás, rendszeresen megakad a kép. Javítani nem tudják. Az ellenségemnek sem ajánlanám ezért.

0

AoC
AoC picture

Ebben a listában hol látszik a panel gyártója? A paramétereket megtaláltam, de gyártót nem ír (Sony 42.5")

0

Jaca
Jaca picture
****

LG-ből meg hárommal is találkoztam az utóbbi fél évben háttérvilágítás hibával. Lehet, az 5 év gari lesz a szimpatikus, ha nézhető a képe.
 

0

Harley-D
Harley-D picture

Szia. Én is arra szavaznék a minél hosszabb garancia, és minél fapadosabb annál jobb. Azért nem árt mindjárt kettőt venni, mert amíg az egyiket javítják legyen mit nézni. Az elektronikában megszűnt a hosszú élet sajnos.
T...

0

Jaca
Jaca picture
****

Az ötlet jó, a régi crt helyén elfér kettő egymás mögött.
 

0

Attee
Attee picture
*

Kb. 90%-a a tv-knek, fusson akármilyen patinás név alatt, leszámítva kb. a két nagy gyártót, a Samsungot és az LG-t, ugyanazok a török vagy kínai beleik vannak...Tehát teljesen mindegy...Ja, és a Samuknak és az LG-knek is megvannak a maguk kínjai, nyűgjei.

Röviden: Tökmindegy, mit veszel, a pénztárcád döntsön.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Jaca !
Nekünk Samsung tv van. Semmi különös. Teszi a dolgát. ( Eddig csak ,hálózati kábelt cseréltem egy másikra. 90 fokos törésűt adtak hozzá. Dugó jó volt. A hüvely része kh-s lett.)

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Igen, a Samuk jól teszik a dolgukat, csak az áruk is tükrözi. Nektek mennyi ideje van meg?

0

varga jano
varga jano picture
*****

A feleségem a népszámlásért kapott pénzéből vette meg a tv-t. :) Már akkor is nagy választékban gyártott a samu. Ez a legolcsóbb legkevesebbet tudó verzió. ( Ennyi pénze volt.)

0

Jaca
Jaca picture
****

Nekem sem kell több, mint egy DVB-T tuner, 2HDMI, meg egy scart.

0

Harley-D
Harley-D picture

És most akkor mennyi idős az a tv? Lehet engem is érdekelne.
Vauu. smiley

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

VIDEOTON cheeky

1

agressiv
agressiv picture
*

Az LG-re szavazok, azokban van a legértelmesebb tecnika, a többi kb. ugyanaz a török szar más címkével, leszámítva a samsungot. :)

0

formasu
formasu picture
*

Tudomásom szerint az LG addig jó, amíg az első meghibásodása lesz. Ha ez gariban van, akkor cserélik, ha utána, akkor "kuka". Gyakorlatilag az LG-k /úgy hallottam/ nem javíthatóak, mert nincs megfelelő anyag hozzá. Ezt egy szervizes kollégától hallottam.

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
Az LG tévémet harmadik LED csere után vettem meg a tulajtól. Fél évre rá tápot is raktam bele másikat, mert egy órás üzem után újraindulgatott. Mérhető hibát nem találtam a tápon.. Azóta -lekopogom -  nem láttam a belsejét. Igaz, én 60% háttérfény mellett járatom, de USB, UTP, földi antena is van rajta, és a parabola csak azért nem, mert elé nőtt a fenyőfánk, és át kell telepítnem a lavort.
A képcsöves Panasonicom pedig még nem volt szétszedve.  Majd kiforrja magát a LED-es tschnológia is. 
A tabletekben még nem találkoztam LED hibával. Lehet, hogy ott kelene a megoldást keresni. 
Nem vagyok híve a gyakori cserének. Ha kiismerem a készülékemet, betárazom hozzá a tartalék alkatrészt, és akkor biztos nem lesz rá szükség. ☺

üdv.
T.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Mondjuk ha úgy kezelnék a ledeket, mint az autóiparban, és csak feleakkora hűtőfelületet kapnának, mint az autóiparban, akkor ne ismernénk, hogyan kell háttérledet cserélni :)

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
Csak akkor átmenő csavar kéne a panelben a rögzítéshez, így meg négy facsavarral felrakhatod a falra. Nem hiányzik a Color Star 50 kilója. :-)
 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a Navon legfeljebb a nevét adja valami névtelen gyártmányhoz
Kérdés, ki adja  és milyen  garanciát?

Bálint

0

petyka2
petyka2 picture

Remek kis cég és a szervizháttere is. Anno egy telefonnal bohóckodtam velük, vettem egyet elromlott, vevőszolgálat elküldte, kaptam egy teljesen más készüléket, ami szintén rossz volt.. Rendben, vissza a feladónak, megint kaptam immáron egy agyonhasznált készüléket.. Mondtam, ezt nem veszem át, még a vevőszolgálatos is nekem adott igazat, visszakaptam a vételárat. Azóta a navon termékekre rá se nézek. Tehát hiába van rá sok garancia, ha ilyen a szerviz hozzáállása.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:kaptam 3 db hibás Navon tabletet ismerősöktől,(2-3 évesek) lett belőle egy db működő.
Igaz, ez nem tv

Bálint

0

Sponsored links