You are here

Lcd tv hibás kijelző “javitása”

9 posts / 0 new
Last post
atis76
atis76 picture

Sziasztok! Hoztak hozzàm egy lg lcd tvt azzal a hibával hogy bal fele a kijelzőnek “uszik” mint ha belassult volna. A hiba kb 5-15perc után eltünt, de most már maradt a hibás állapot. Kijelző és t con közti szalagkábel pin kitakarásával lehet javitani. Kérdésem , hogyan mivel szoktátok kitakarni az adott pint, ill mennyit változik a képminőség az eredeti hibátlanhoz kèpest? Előre is köszönöm a válaszokat!

Comments
zsoca33
zsoca33 picture

Szia!
Úszó, belassult képet általában a VGH (20V-30V) vagy VGL (-5V - -7V) hiánya vagy abnormális értéke okoz. Mivel csak a fél képen jelentkezik, így a T-con ezeket a feszeket előállítja. Fuss egy kört a COF-on, mert lehet nem megy át. Érdemes lenne a COF-ra menő szalagkábeleket és foglalatokat tisztítani (esetleg egymással felcserélni, viszi-e magával a hibát). Ha csak kitakarással oldható meg, én vékony reklámújság papírt, vagy matrica papírt használok. Eléggé türelem játék, papír szélességével variálni, arrébb rakosgatni. Amikor rakosgatod a papírcsíkot, mindig áramtalanitsd a tv-t. Keresd meg melyik szalag viszi át a CKV és CKVB jeleket. Ezeket takard ki. Szisztematikusan ha kitakarod a pl CKV1-et, akkor a CKVB1-et is ki kell. Olvastam T-con javítási útmutatóban, hogy az lcd kijelző áramköri paneljáról a CKV és CKVB vonalon levő 0R ellenállások leforrasztgatásával, visszaforrasztgatásával javítanak.
Üdv: Zsoca

0

atis76
atis76 picture

Szia Zsoca!
Köszönöm a részletes leirást.
Hétvégén szedem szét a masinát először is asztalt keresek neki mert nem kis darab 70”.

Üdv:atis76

0

zsoca33
zsoca33 picture

Szia!
Angol nyelvű, működési elmélet, javítási segédlet, magyarázat, áramkörök, stb 600 oldalon összefoglalva. Nekem ez sokat segít.
https://pdfcoffee.com/2019-t-con-amp-screen-panel-repair-guide-kent-liew...

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

600 oldal hm.... könnyű olvasmány.

0

zsoca33
zsoca33 picture

Szia!
Service manual-ok, repaire guide-ok, service bulletin-ek csak angol nyelven érhetők el. Ez a kiadvány jó kis összefoglaló, hibakeresésben sokat segít(het).

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
 Csak egy kósza gondolat, és semmiképpen nem elvárható:
Szerintem a kollégák zöme nem perfect angolból, főleg az idősebb generáció, ahogy én is(71).
A kérdésem-javaslatom az, hogy megoldható-e, hogy valaki szakszerűen lefordítsa ezt a "csekély" 600 oldalt, és aztán ehhez hozzá lehessen férni? 
Természetesen nem ingyen, hanem megfelelő ellentételezés fejében, pl. KP. Nem egy emberen kellene bevasalni a munkadíjat, hanem, mint befektetést kezelni, hosszabb távon. Csak az a kérdés, és ez kockázati tényező, hogy hány jelentkező lenne a fordításra. Esetleg, meg lehetne hirdetni előbb, hogy hányan igényelnék, nehogy deficites legyen a segítő szándék.
Üdvözlettel:
Attila

 

1

varga jano
varga jano picture
*****

(Szia ! Elore bocsatom hogy en nem foglalkozom vele .  Az otletet ingyen adom neked . Hirdesd meg ! Kit erdekel ? Akit igen . Az reszjegyet vehet a hozzaferesre . X osszegert.)

0

zsoca33
zsoca33 picture

Szia!
Pdf dokumentum online fordítása: https://www.onlinedoctranslator.com/en/translationform
Gugli fordítja, olyan amilyen...wink

0

Sponsored links