You are here

LCD Vs Plazma TV

15 posts / 0 new
Last post
kozon
kozon picture

Sziasztok!
Lehet lerágott csont de sajna nem tudok dülőre jutni!
Felteszem itt a Szakértők táborában is, mint szakmai tapasztalti kérdést:
Melyikről mi a véleményetek,akár szervizelés szempontjából is, melyikkel van több probléma, stb...
A technológiákkal tisztában vagyok.

Üdv: Kozon

Comments
tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.
2005-ös Pioneer plazmám van, igaz közel 300W a fogyasztása (befűti a szobát) de korához képest stabil a működése. Van egy tartalék kijelzőm hozzá, ha mégis beütne a kraft. A gyerek Samu LCD-n nézi a mesét, az is megy szinte egész nap.
Idő kell a technikának...

 

0

sunnymsc
sunnymsc picture

Halihó!
Ha nem muszáj egyiket se vedd még meg. Itt kopogtat a következő kijelző technológia az OLED! Ez messze meghaladja a mostani LCD és Plazma kijelzők felbontását, gyorsaságát és kontrasztarányát! (100 ezer:1) Én is inkább maradok még a jól bevált CRT-nél. Ha váltok akkor már az OLED-re váltok. Igaz még várni kell 5-6 évet, de addigra legalább letisztul a HDTV, DVB-T, stb digitális adásrendszerek forradalma és kiderül ki lesz a nyerő nálunk. Lehet, hogy a Full-HD után még jön valami más is. Ki tudja. Addigra kiforrja magát a Blue ray is.
Üdv
Rumcájsz

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv.A meghibásodás és javításról nem tudok nyilatkozni. magam is feltettem a kérdést és tipusokra kaptam jó választ.Csöves TV-ket nézek és javítottam.Van egy 20 és egy 10 éves amit nézek, ér vagy 10 ill. 20 000Ft, de a 300 000 Ft új LCD-ért nem adnám. Adni adnám, de eladnám.Öreg T.

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Szia!

Ha a technológiával tisztában vagy akkor csak a képminőségre és a villanyszámládra kell gondolnod.
Képben a PLASMA, számlában LCD, dönts el..! (persze FULL HD-ben gondolkodj)
Meghibásodásra ugye egy PLASMA tvben több dolog van ami elméletileg elromolhat, de ez egyáltalán nem jellemző. LCD-kel többet találkozom, mint szervizes.

Üdv: Gábor

0

hubiata
hubiata picture

Helló!
Én egy olyan gyárban vagyok mérnök ahol lcd ill plazma tévéket gyártanak.A kijelző típusa nem befolyásolja a lehetséges hibákat.A tapasztalat az ha visszajön egy vevő reklamációs tv nem a kijelző miatt. "Nálunk" ugyanaz az alaplap hajthat plazma vagy lcd kijelzőt is, külömbség csak a softwer-en és a jumper-elésen múlik.(nem túl nagy külömbség)
Szerintem ha már nagyképernyő és HD akkor plazma,de ez csak privát vélemény.
A céges statisztika szerint a meghibásodási arány egyenlő a két típusnál és 0,5%a kijelző hiba.
(PHILIPS)

0

tiphil
tiphil picture

Hallo hubiata !!
Egy közbevető kérdésem lenne. Ha LCD TV-ket gyártotok,
biztos kiismered magadat az idevágó irodalomban.
Hol találok olyan könyvet vagy folyóiratot, ahol a
kapcaolástachnika jól le van írva. Olyant keresek,
amit le lehet tölteni valahonnan.

0

hubiata
hubiata picture

Helló Tiphil!
Én a cégesen kívül nem igazán láttam pontos leírást csak blokk vázlatot, de azzal nem sokra mész.Az az igazság, hogy ezek elég titkosak eyért nem lehet hozzájutni.

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Szia.

A torrent tanyán találsz ilyeneket, de nemhinném, hogy kapcsolástechnológia alapján tudnád meghozni a döntést.
Ami a PLASMA TV-ben a LOGIC-board, azt Te LCD TV-ben már nem is látod a rajzon pedig OTT VAN!
Mindkettőnél ugyanaz a képszerkesztés (sken) elve, az ezt követő kiszolgálófelület és a kijelző MÁS.

Üdv.

0

lizakl
lizakl picture
*****

Hali!
Én viszont inkább az LCD mellett döntenék! És úgy tűnik, hogy a két technológia versengésében is az LCD lesz a nyerő! Az LCD-k fényereje egyre inkább megközelíti a plazmáét, amellett a fogysztása kisebb és olcsóbb mint a plazma!

0

nagypapi
nagypapi picture

Sziasztok!Én úgy vettem észre,hogy ha egyforma méretük van,pl:106 cm,akkor a fogyasztása szinte megeggyezik,viszont a plasma vételára kevesebb.Persze a106cm-es plasma fogyaszt 270w körül,addig a hisense 82cm-es 160w körül fogyaszt/fórumból ismert típus/.Elismerés a Philips-nek az lcd már szinte tudja a plasma képminőségét.

0

apostrophes
apostrophes picture

érdemes egy PLASMA TV javításába belefogni? Tényleg jobb a képminőség mint a mostani LED-es tévéknél? Ismerősömnek van egy ami nem indul. Érdemes nekifogni? KÖSZI!!!

0

ityvity
ityvity picture
*

"érdemes e "  kérdés amire nem lehet egyértelmű választ adni , mert két értékről van szó .  Mindenkinek más az érték fogalma . Bevizsgálás után árajánlat amennyiért nekem megéri dolgozni , és aki fizet az meg döntse el , hogy neki megéri e javíttatani .
Érdekesek az emberek . Nemrég belátottak hozzám egy 37-es CRT-vel , hogy ha 10e-ig meglehet javítani , akkor kérik a javítást . Csak néztem , más őrül ha valaki a működőképes crt -it eltakarítja .
Nyáron kimentem címre , egy 50" plazma Samsunggal vártak , mikor bejelentették nem tudták milyen tv , csak annyit hogy nagy  .Mikor megláttam , hu...  semmi kedvem 50-60kg tv-vel badizni , és próbáltam finoman lebeszélni az ügyfelet , erre azt mondta , ha 50e-ig meg lehet csinálni akkor próbályuk meg . Saját magamnak még 10e sem csináltattam volna meg .

0

stevepapa
stevepapa picture

Nekem egy 60" van igaz 280w van ráírva .......teljes fénnyel és hanggal. Egyébként 200 körüli fogyasztással megelégszik 

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!  Attól függ milyen típus. Van amit nem érdemes 

0

Sponsored links