You are here

Led csere az lcd tv-kben általában

6 posts / 0 new
Last post
kettő

Üdvözlöm a tisztelt kollégákat.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ti hogy pozícionáljátok a led fölé ragasztáskor a lencsét, mert nekem nem iazán sikerült még, és foltos lett a világítás. Cserélek ledet mióta ledes tv létezik, de még eddig mindig volt ledem lencsével. Ha egy pár lepattant, vagy levertem véletlen, tudtam honnan, és oda vissza tudtam ragasztani. De amit úgy hoztak, hogy benne gurult a lencse ide-oda, inkább kicseréltem a ledet. Tehát a kérdésem, hogy teszitek pont középre, a led közepe fölé a lencse közepét? Válaszaitokat előre is tisztelettel köszönöm.

Comments
Reuter
Reuter's picture

Szevasztok!
Ha szabad kérdeznem, Ti milyen ragasztót használtok visszaragasztani a lencsét? Én eddig IS 12 Loctite-t használtam, de kíváncsi lennék rá, mások miket használnak. A nagyalakú homorú lencsékkel tényleg vigyázni kell, én is úgy jártam vele először.
Üdv R.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve's picture

Az a fajta lencse mely domború, gömbcikkely alakú azt felűről nézve vissza lehet helyezni úgy, hogy a LED optikai közepére kerüljön. Ezek nem annyira érzékenyek a tized milliméteres pozicionálásra. A nagyobb henger alakú középen homorú kialakítású, főleg az LG kijelzőkben használatos, azokat jóval nehezebb visszahelyezni. Én úgy szoktam, hogy lekaparom a csíkon levő régi ragasztó pöttyöket és utána helyezem el a lencsét. Bekapcsolom a háttérvilágítást és az aktuális lencse fölé tartok egy matt plexi lap darabot. Azon jól lehet látni a központozási hibából eredő fényszórás eltérését. Addig mozgatom a lencsét amíg a hiba megszűnik. Mivel én UV fényre kötő ragasztót használok a háttérvilágítás kikapcsolása után UV lámpával megvilágítva az adott lencsét, rövid idő alatt odaragad az. Ezt a metódust alkalmazni lehet a domború lencséknél is.
László

0

Vote up!

You voted ‘up’

c_jani

Jó reggelt!
Azt szeretném megkérdezni, mi az UV-re kötő ragacs típusa?

0

Vote up!

You voted ‘up’

kettő

Üdv. Köszönöm a tippet, nekem is a nagy henger alakúval gyült meg a bajom már egy párszor. Mégegyszer köszönöm a gyors reagálásodat is. Jó pihenést, erőt egészséget kívánok. Szia.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve's picture

Amire még figyelhetsz, hogy az ilyen nagy alakú lencse esetében számtalanszor előfordul, hogy a zárlatos led végső haláltusájában bepiszkíthatja a lencse azon kúpos részét, ami a led felett van. Ilyenkor is szokott foltosodást okozni a háttérvilágításon. Ki kell előtte tisztítani valamilyen folyadékos tisztító szerrel.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content