You are here

Led csere az lcd tv-kben általában

13 posts / 0 new
Last post
kettő

Üdvözlöm a tisztelt kollégákat.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ti hogy pozícionáljátok a led fölé ragasztáskor a lencsét, mert nekem nem iazán sikerült még, és foltos lett a világítás. Cserélek ledet mióta ledes tv létezik, de még eddig mindig volt ledem lencsével. Ha egy pár lepattant, vagy levertem véletlen, tudtam honnan, és oda vissza tudtam ragasztani. De amit úgy hoztak, hogy benne gurult a lencse ide-oda, inkább kicseréltem a ledet. Tehát a kérdésem, hogy teszitek pont középre, a led közepe fölé a lencse közepét? Válaszaitokat előre is tisztelettel köszönöm.

Comments
Reuter
Reuter's picture

Szevasztok!
Ha szabad kérdeznem, Ti milyen ragasztót használtok visszaragasztani a lencsét? Én eddig IS 12 Loctite-t használtam, de kíváncsi lennék rá, mások miket használnak. A nagyalakú homorú lencsékkel tényleg vigyázni kell, én is úgy jártam vele először.
Üdv R.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve's picture

Az a fajta lencse mely domború, gömbcikkely alakú azt felűről nézve vissza lehet helyezni úgy, hogy a LED optikai közepére kerüljön. Ezek nem annyira érzékenyek a tized milliméteres pozicionálásra. A nagyobb henger alakú középen homorú kialakítású, főleg az LG kijelzőkben használatos, azokat jóval nehezebb visszahelyezni. Én úgy szoktam, hogy lekaparom a csíkon levő régi ragasztó pöttyöket és utána helyezem el a lencsét. Bekapcsolom a háttérvilágítást és az aktuális lencse fölé tartok egy matt plexi lap darabot. Azon jól lehet látni a központozási hibából eredő fényszórás eltérését. Addig mozgatom a lencsét amíg a hiba megszűnik. Mivel én UV fényre kötő ragasztót használok a háttérvilágítás kikapcsolása után UV lámpával megvilágítva az adott lencsét, rövid idő alatt odaragad az. Ezt a metódust alkalmazni lehet a domború lencséknél is.
László

1

Vote up!

You voted ‘up’

c_jani

Jó reggelt!
Azt szeretném megkérdezni, mi az UV-re kötő ragacs típusa?

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

c_jani

Szia Vad!
Köszönöm!
Ezt néztem ki:
 
https://de.aliexpress.com/item/4000588311026.html?spm=a2g0o.productlist....

Ez a lámpocska elég is a kötéshez, vagy csak egy vicc?

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

Hi!

Az elég hozzá.

0

Vote up!

You voted ‘up’

c_jani

Ok!

0

Vote up!

You voted ‘up’

kettő

Üdv. Köszönöm a tippet, nekem is a nagy henger alakúval gyült meg a bajom már egy párszor. Mégegyszer köszönöm a gyors reagálásodat is. Jó pihenést, erőt egészséget kívánok. Szia.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve's picture

Amire még figyelhetsz, hogy az ilyen nagy alakú lencse esetében számtalanszor előfordul, hogy a zárlatos led végső haláltusájában bepiszkíthatja a lencse azon kúpos részét, ami a led felett van. Ilyenkor is szokott foltosodást okozni a háttérvilágításon. Ki kell előtte tisztítani valamilyen folyadékos tisztító szerrel.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gabor2
Gabor2's picture

Ez a led cserebere csak akkor ér valamit ha az összes ki van cserélve!
Különben hamarosan visszatér.
Én komplett szettet cserélek minden készüléknél ujra.
Nincs annyi macera,gyorsabb,igaz drágább..
Üdv.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

c_jani

Üdv!
A 6V-os, "kabátgomb-lencsés" LG-ket én is. Többször jártam már úgy, hogy kicseréltem a hibásakat és összerakás után a többiről potyogott le prizma. Van aki ezt úgy előzi meg, hogy az összeset végigragasztja...  Viszont a 3V-osokat (LG, Vortex, Vestel, Samsung) szinte kivétel nélkül javítom, ha a hordozó nyák ép. Természetesen a meghajtó áramot is minden esetben vissza szoktam állítani.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tvdvdszerviz

Ráraksz a ledere egy fehér lapot másolópapírt pl. és rögtön látni lehet ha nem jó a fókusz.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content