You are here

lengyel Daewoo 21A5T (lezárva)

8 posts / 0 new
Last post
isti13
isti13 picture

Üdv kollégák! Daewo 21A5T sasszis tv optocsatoló nélkül szerelt változatával van gondom. Előttem javították STRS 5707 ic és R804 cserével. STRS-re (melegedés miatt) elődöm hűtőbordaként egy 20x100x1mm-es lemezt csavarozott az ic-hez. Így a 8V-os stab ic melegszik annyira, hogy kivezetései forrasztási hibásak lettek. Doksit csak optós változatról találtam. Kérdésem: tápban van-e vmi változás opto nélkül? R804 értéke jelenleg 0,56R és tápfesz 123,6V. Hálózati kapcsolóval bekapcsolva készenléti led 3x villan,aztán indul,ilyenkor hangszóróból is hallatszik 3 koppanás. Készenlétből kapcsolva rendesen indul. Táp újrakondizva, STR csere nem segített. Segítséget köszönöm István

Comments
PThomas
PThomas picture

Üdv.mindenkinek
Egy ugyan ilyen típusú készülékem van és szeretném a segítségeteket kérni a készülék nem kapcsolható be a készenléti led 3x villan és semmi.Mivel az elektronikában nem vagyok jártas így nem tudom, hogy mi lehet a probléma hol keressem, forrasztási hibák voltak rajta azokat kijavítottam a posistor tönkrement szét van égve és az egyik korong is eltört a kapcs. rajz alapján ettől még működnie kellene vagy nem? segítségeteket előre is köszönöm.

0

ELKO4
ELKO4 picture

Á, rakd össze ha nem akarsz kis kárból nagy kárt csinálni, meg aztán a pufferkondi áramtalanított állapotban is akkorát tud rúgni mint egy ló.

Üdv.

Tamás

0

Boldogblog
Boldogblog picture

A lemágnesező PTK-ra gondolsz?

Megnéztem a rajzot. Valóban arra gondoltál. Ez az alkatrész nem okoz ilyen jellegű hibát. Ha zárlatos, akkor "robban" a bizti. Ha szakadt, akkor el szineződhet a képcső, főleg ha elfordítják. Mérni kellene, de, ha nem értesz hozzá, akkor inkább keress egy hozzá értőt!

Vadászom Utamból Kotródj!
(Fekete István)

0

ferenc
ferenc picture

Szia isti13!

Itt egy opto nélküli rajz.Talán segít.

Üdv.,feri.

File csatolás: 

0

isti13
isti13 picture

Köszi ferenc! Probi csak egy: nem tudom megnyitni.(decode error-t ír a gépem) Köszi!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Csatoltam PDF-ben.

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

isti13
isti13 picture

Köszi Fülesmester! R804 volt hunyó! 0,33R-rel szabályosan indul! Köszönöm István

0