You are here

Lenovo ideapad 110-15ibr laptop nem kapcsolhato be

2 posts / 0 new
Last post
pepe
pepe picture

Üdvlözlet mindenkinek

Segitö velemenyt szeretnek kerni ,merre induljak el .Adott ez a lenovo laptop , nem kapcsolhato be , hálozatjelzö led sem világit.
Ha a cmos elemet leveszem egy idöre akkor összerakás után normálisan viselkedik ,hálozatmegletet jelzi es bekapcsolhato. Termeszetesen a biosban mindent be kell állitgatni de igy müködesre birhato . Csak a következö bekapcsolás ujra az elem levetelevel kell kezdödjön , különben hulla .
Nem sokat vártam töle de a bios frissitese megtörtent , a jelenseg ugyan az .
Lehet ezzel valamit kezdeni ?

köszönöm a segitseget elöre is : imre

Comments
bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

a Lenovo laptopokat az alapos minőség/megbízhatóság hianya okából már nem is vállalom javításra. Ezen tipusok oldalán van 1 kis reset nyomógomb. Egy alkalommal sikerűlt életre keltenem egy ilyen klinikai halálban altatottat. Ha a BIOS-t a lenovo support-rol töltötted le és a már megindúlt laptopon indítottad a frissítést az nem sokat ér, mivel nem a teljes BIOS tartalmát írja át, hanem csak az un. user részét ami édeskéssen kevés ahhoz, hogy bármilyen gliccset kijavítson. Igen, nagyon BIOS gyanús de én inkább a az ENE KB....... IC meghibásodására voksolok. Elég sok laptopon kipurcantak, lenovon is, habár inkább zárlatossá válnak de a fene tudja. Ha a BIOS teljes átirása után is (persze le kell szerelni az alaplaprol, törölni, a tartalmat beíratni programozóval, jól meg kell nézni az SPI tipusát, nemrég 1 ASUS őrületbe vitt (kedves feleségem azt állítja, hogy még midig tart) mert az EEPROM nem 3V3-mas, hanem 1V8-as volt) ugyanígy viselkedik akkor a KB..... a ludas. Szépen ellehet szórakozni az ilyen fantom hibákkal.

Sok sikert

p.s.
ahhoz, hogy a BIOS teljes tartalmát megszerezzed az alaplap tipusa szükséges 

0