You are here

Lépcsőzőgép vezérlés nem müködik

11 posts / 0 new
Last post
rittzo
rittzo picture

Sziasztok!
Hoztak hozzám egy Robust Olympic lépcsőző gépet, avval a panasszal, hogy az előlapi gombok nem működnek. Szétszedtem az előlapi gombok jók megfelelően zárnak.A gépre érkező 8v rendben. A panelen lévő 5V és 3V meg van, nem gerjed.
A panelt átforrasztottam, mert találtam rajta pár elrepedt forrasztást, de sajnos nem javult meg. Az lenne a kérdésem,hogy javított esetleg valaki ilyen gépet és mit lehetne még leellenőrizni rajta. Esetleg rajza lenne valakinek.
rittzo

Comments
zsugori
zsugori picture
***

0

jozso20
jozso20 picture

Szia!
Köszönöm, valóban hasonlít!

0

rittzo
rittzo picture

Szia!

Köszönöm a sok segítséget.
Sajnos a hiba nem lett meg, de a készüléket átalakítottam és a gazdinak így is jó. A féket egy motor állítja bovdenen keresztül. A motor vezetékét kidrótoztam és egy kapcsolóval tápot adva, be lehet állítani a nehézségi szintet.

0

rittzo
rittzo picture

Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy a gép 55-öt jelez ki. Ez valami hibakód lehet. Az még az érdekes, hogy nagy ritkán elindul, akkor jól működik és az ember nem nyúl hozzá szépen elalszik, de már felébreszteni a pedál lenyomásával nem lehet. A pedálon lévő reed jó és kapcsol is. A tápot ki kell húzni, várni vele és mikor újra bedug 1 sípolás tán 55-re áll ki és nem csinál semmit.

0

rittzo
rittzo picture

Sziasztok!
Igen a pedáloknál egy reed relé van ami jó és a fékező rendszernél egy mikrókapcsoló ami szintén jó.

File csatolás: 

0

rittzo
rittzo picture

Sziasztok!
A fólia csik nem vezet át. Lehúzva és én általam rövidre zárva a megfelelő gomboknak a helyét sem működik.
Unimannak igaza van ez egy szurokpöty ic és a nyomógombok közvetlen bele mennek a nyákon keresztül. Egy érdekes dolog. Napjában többször bekapcsolom, mikor van kedvem vele foglalkozni és már kétszer volt olyan, hogy működtek a gombok. Azt vettem észre, mintha ez akkor következne be, ha ráállok a pedálokra, de ugye nem mindig következik be. Nem lehet, hogy vár esetleg valami jelet a taposó részről? Megmondom őszintén, arra még nem volt erőm, hogy azt a rész szétszedjem, mivel 60 Kg ez a szerkezet.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Ritzo.
Talán inkább egy reed kapcsoló érzékelheti a lendkerék (van benne ugye?) forgását...
Üdv.: Uniman

0

rittzo
rittzo picture

Még nem tudom, de az alját is szét kell szednem az biztos. Ha elszántam magam rá, akkor át fogok nézni mindent ott is.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
A panel NYÁK oldalán biztos van egy fekete "szurokpöty" IC, melynek a közvetlen kivezetésire vannak kötve a nyomógombok...
Ezeket mikrokapcsolókból is "összedrótozhatod" egy teszt erejéig...de elég lehet egy-egy rövidzár egy pillanatra a megfelelő helyre, rögtön kiderül, hogy vajon a nyomógombokkal van-e gond, vagy a chip K.O. !
Üdv.: Uniman

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

A gombokhoz 5 fóliacsík megy. Valószínűleg a 4 gomb kap valamekkora feszültséget, az ötödik a test. Mérd meg hogy a négy gombokhoz menő feszültség egyforma -e, ha nem akkor mérd újra lehúzott szalagkábellel.
Szerintem valahol átvezet az egyik a test felé, és olyan mintha az egyik gomb mindig nyomva lenne - ezzel blokkolja a többi működését is.

0

Sponsored links