You are here

LG 22MA33D-PZ lcd tv nincs hang

2 posts / 0 new
Last post
Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!

A fent említett típusú tv egyetlen bemenetről sem ad hangot. A rajz szerint átméregettem az NTP7513 digitális végfokot, a tápjai rendben vannak viszont a 12 -es fault láb testre van húzva. Ez egy némítás, amit a q700 tranzisztor kapcsol a prociból (M4 láb) érkező NTP_MUTE jel hatására.

Ezt a némítást megszüntettem (elvágtam), de hang akkor sincsen pedig a végfok 7-es SDATA lábára jön a jel. Erősítőre kötve a digitális jelben jól kivehetően hallani a hangot aminek szólnia kellene.
Igaz a 8-9 WCK és BCK lábakon nem látok jelet. A 10-11 sda és scl lábon van kommunikáció ha változtatom a hangerőt.

Sajnos a fejhallgató kimenet ezen a panelon olyannyira ki van hagyva, hogy a bga proci alól szerintem ki sincsen vezetve. Analóg hang jel egyáltalán nincsen.

Szerintem a proci nem ad megfelelő jelet a végfoknak, talán a buszon keresztül is némít vagy nulla hangerőt állít be - mivel az NTP MUTE láb aktív. Gyári beállítást csináltam, menüben külső erősítőt nem lehet beállítani, fülhallgató nincs, szerviz menübe a doksi szerint csak szerviz távirányítóval tudok bemenni.

A gyártó honlapján azt írja hogy ehhez a készülékhez nem tud USB frissítést. A flash átírása is gond, mert van benne SPI flash, de van egy NAND flash is. Ha csak az SPI-t írom át az valószínűleg nem elég - és nincs is tartalom hozzá sehol.

A rajz amit használtam az 22ln450u típus, de elvileg hasonló. Feltölteni most nem tudom, mert a céges gépen nem vagyok rendszergazda és nem tehetek rá flash playert.
Előre is köszönöm a segítséget!
Joco

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!

Közben sikerült belépnem az EZ ADJUST szervizmenübe, egy jack dugó végére forrasztott infra led és egy serv-ok-ok.mp3 fájl lejátszásával. Az option menüpontok közül a 3-as amiben a hang beállításai vannak szürke, és nem lehet módosítani. Szerintem azért mert a szoftver ezen része lehet sérült.
Valahogy frissítést kellene találni hozzá...

Köszi!
Joco

0