You are here

LG 26LC2R LCD, lekapcsolja a háttérvilágítást - megoldva!

13 posts / 0 new
Last post
tvrservis
tvrservis picture

Sziasztok,
a fent említett gép bekapcsolás után néhány másodperc után lekapcsolja a háttérvilágítást. Két inverter van benne, Master 6632L-0320A és Slave 6632L-0321A. Csoveket mértem, úgy néz ki rendben vannak. A Master inverteren cseréltem az LM393-t, melegen ment, minden ok, hidegen megint nem indul. Mi lehet még? Koszonom a válaszokat!

Comments
gabor1218
gabor1218 picture

Üdv!
Volt nálam is egy ilyen TV, szintén melegen jó volt, viszont hidegen nem vagy ritkán indult a háttérvilágítás. Többszöri nekifutás után az inverter panelon(0320A) lévő C27-es kondi kapacitása volt a probléma.Ezen a kondin keresztül van valami figyelő, ami érzékeli hogy terhelt-e a trafó.Ha túl nagy az impulzus (trafó felőli oldalán) úgy érzi hogy nem mennek a csövek,így leáll. Olyan 1-1,5nF-s kondi cseréje után azóta is jól működik.Persze fontos hogy a tápok rendben legyenek! Talán ez is segíthet valamit. Üdv.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Ugyanezzel a problémával szembesültem. Tápegységet "rendbe raktam" de a háttér pár másodperc után leállt. Csövek (teszterrel mérve is) rendben vannak. Már kezdtem feladni, mikor rátaláltam erre a topikra. C27 cseréje nálam is megoldotta a problémát... szóval jövök egy sörrel!
Üdv, Z.

0

tvrservis
tvrservis picture

Udv,
koszonom a segitseget, a C27 csereje a 6632L-0320A inverteren valoban megoldotta a problemat!

0

susantha32
susantha32 picture

i think your inverter pcb chopper transformer defect. please measure ohms value of each transformer.this is a common fault in this model.i think one inverter chopper transformer ohms value different replace new transformer for watch tv.

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Szia!
Engem fél évig őrjített a monitorom ilyesmivel, komplett elkócsere, eredetiknél nagyobb elkók berakása és plusz ferritgyöngyös zavarszűrés oldotta meg. Azóta hibátlan.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Ez nem az a fajta inverter amin van egy stab.ic?
Ahogy írtad "melegen" működött rendesen... ebből (és egy hasonló jelenségből ki indulva) én a stab hibájára gyanakodnék(ha van rajta).
Üdv, Z.
(közben már látom, ez nem olyan)

0

tvrservis
tvrservis picture

Szia,
stabilizator IC nincs rajta, de zener az van eleg. Probaltam huteni a master invertert, mivel az LM393 csereje utan beindult, es kerestem, nincs-e valami mas gond, de ment szepen tovabb is, be is indult tobbszor problema nelkul. Csak masnap nem akart elindulni. Ugyhogy nem tudom, minek kell hidegnek vagy melegnek lennie, egyszeruen nem megy. A csovek nem viselkedhetnek maskeppen hidegen vagy melegen? Nekem ugy tunik, mint ha valami a cso aram meres korul lenne..
Kornel

0

rakocziferi
rakocziferi picture

Szia!Az inverterek lell kapjanak ON/OFF vezerlest,ezt merd meg hogy kioltas alatt jelen van-e?
Udv:Ferenc

0

tvrservis
tvrservis picture

Ok, utánanézek. Még azt elfelejtettem, hogy a hang megmarad, csak a háttérvilágítást kapcsolja le, szóval nem gondolom, hogy kívulrol kapna jelet, de megnézem.
Koszonom, Kornél

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Ebben BD9897-es IC-k vannak? Már párat cserélnem kellett. Érdekes, OZ9660 és hasonlók szinte sosem szállnak el, még FET zárlat esetén sem, ezek elég gyakran. Bár a leírt hibajelenséget még nem csinálta egyik sem.

0

tvrservis
tvrservis picture

Udv,
ebben is OZ van, OZ9936-os.

0

Vasmacska
Vasmacska picture

Lehet, hogy gyengék a csövek? Esetleg valamelyik.

0

Sponsored links