You are here

LG 29FS2ANX

12 posts / 0 new
Last post
dínó
dínó picture

Jó napot mindenkinek!
Ebben egy MC-05HA sasszé van.
A tv nem üzemelt csak készenlét ment.A hiba a sorvégtranzisztorra csatlakozó C423 pozíciójú kondi szénné volt égve.Rajz szerint 390pf 2KV.Beleraktam egy 560pf 2KV-ost.
A tv be is indult, csak miután hazavittem negyed óra múlva kikapcsolt, várni kellett pár percig ,újraindítva pedig egyre rövidebb időközönként kapcsolt ki.
Először gyanakodtam az új kondira,ki is cseréltem, de nem lett jó.Gondoltam a táp ic-re is mert ahogy ráfújtam hűtőspray-vel újraindult.
Kicseréltem, átforrasztottam az alaplapot, megint hazavittem, most meg 1-2 óra múlva lekapcsol, de a távszabályzóval rögtön újra lehet indítani.
A gazdája még türelmes,de nem tudom meddig.
Az egész egy rakás ólommentes forrasztás.
Nagyon kellene egy kis segítség valakitől aki többet találkozott ezzel a típussal.

dínó

Comments
dínó
dínó picture

Üdv mindenkinek!
Lehet hogy kész van.
A tápegységről lejövő R877-R878 áramfigyelő ellenállások nem voltak megfelelő értékűek.Én 2ohm 2w értékűeket tettem bele, eredetileg meg 1,5ohm 2W volt mind a kettő.
Mióta kicseréltem ezeket még nem kapcsolt ki a tv,pedig folyamatosan 4-5 órát járattam.
Még jó hogy úgy szakadt meg hogy látni lehetett az értéket, mert rajzon abszolút más érték van ,sőt az alkatrészjegyzékben is más érték van írva. Ezért nem tartottam fontosnak a pontos értéket,hisz amit betettem az eredője 1ohm volt, az eredetinek meg 0,75ohm.
Köszönöm a segítséget mindenkinek, egyedül nem gondoltam volna erre.
Az ügyfél már el akarta vinni és vissza akarta kérni az árát.
Üdv.
dínó

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Nem annyira az az elkeserítő, hogy nem gondoltál az ellenállások értékének fontosságára, hanem az, hogy a topiknyitóban meg sem említetted, hogy ezeket is kicserélted!

Üdv:
Fülesmester

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A sorvégtáp ágában van beépítve két párhuzamos ellenállás áramfigyelésre. Ezeknek a megnyúlása okozza a problémát leggyakrabban. A panel közepének táján vannak elhelyezve.

0

dínó
dínó picture

Sziasztok!
Köszi a tanácsokat.Azért tettem bele 560pf-et, mert az eredeti szénné volt égve,a rajz 390pf-et mutatott, az alkatrész lista meg 560pf-et írt. Először 470pfet tettem bele, és miután megállt utána raktam az 560pf-et, de így se változott semmi.Még az ügyfélnél van,majd ha elhozom, megpróbálom a 390pf-el is.
Azért írtam az ólommentes forrasztásokat is, mert ez a jelenség eredetileg nem volt, viszont elég sokat kellett mozgatnom a panelt,és gondoltam nincs-e benne olyan rész ami kh-ra hajlamosabb lenne.
Javítás közben ki kellett vennem a sorvégtranzisztort az egész hűtőbordával, és később a táp íc cseréjénél is elég sokat mozgott feszült az alaplemez.
Ha valaki tud még segíteni, szívesen veszem.

Üdv.
dínó

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A védelem leírását, és tippeket találsz a csatolmányban. Az impulzus kondikat cseréld, mert méréssel hibájuk nem mindig állapítható meg.

Az a 390pF/2kV (560pF/2kV) kerámia kondi kihagyható, mert csak termikus kompenzálásra építik be. Semmiféle problémát nem okoz, ha kihagyod.

Üdv:
Fülesmester

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
390 pF kell oda nem 560!
Nem azért raktak annyit ,hogy akár a duplája is jó legyen.Nagyobb lett a képméret,jobban terheli a sor a tápot.Usys védelmi határ alá esik, ezért kikapcsol.

0

city217
city217 picture

Szia.
Próbál meg a sortáp kondit cserélni. ..és amikor működik fújkálni a kondikra a hideget. Ahol kikapcs ott a hiba, de jó lenne egyszer átbeszélni hogy mire jó a meleg és a hideg fújás.
Üdv.

0

dínó
dínó picture

Sziasztok!
Meg fogom nézni a csatolmányokat.
A két ellenállásnak akkora szerepe lenne?
Ha jól emlékszem 1,5ohm 2w volt az értékük.Nem emlékszem mit tettem a helyükre.Igyekeztem tartani az értéket.
Ma mikor szóltak azt mondták ,hogy azonnal újra be lehet kapcsolni a kikapcsolódás után.
Üdv!
dínó

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A két ellenállásnak nagy szerepe van mivel ha az értékük megnő akkor a feszűltség olyan mértékben esik rajtuk hogy bebillentik a processzor ABN lábát. Ráadásúl ez a tipus eléggé háklis erre a két ellenállásra szerintem kicsit elméretezték.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"A két ellenállásnak akkora szerepe lenne?"
Süsd meg! Pont azért rakják bele. Amennyiben megnő az áramfelvétel, nagyobb lesz a feszültségesés, és ez működésbe hozza a védelmet. =fejcsóválás=
Üdv! Kalex

0

dínó
dínó picture

Sziasztok!
Majd írok hogy mire jutottam.Azért várom a további tanácsokat.
Ha az ellenállások lesznek a hiba okozói,jól megjegyzem magamnak.
Találkoztam már figyelő ellenállással,de inkább primer oldalon.
Üdv!
dínó

0

Sponsored links