You are here

LG 32LB1R-ZE Készenlétből nem kapcsol be elsőre!

12 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Most visszakerült a tv!

Nem rég került hozzám ez a tv, azzal a hibával hogy készenlétből nem lehet bekapcsolni. Szétszedés után a tápegység átforrasztása után tegnap elindult, néztem is 4-5 órát, egyszer hangyás lett a kép, de utána vissza állt a kép. De máma nem  indul el, készenlét van, de se gombbal se távval nem indul! A tápban az 5V meg van, de nem indul, az on-ra 5V-ot adva a táp elindul minden feszültség meg van, de a bekapcsolni nem lehet. Most valami a tápban, vagy a mainban lehet hiba? Segítségeteket előre is köszönöm! A panelok típusa: Tápegység YP2632T a main board ML-051B 68709M0045D

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Most került hozzám vissza a készülék!

Mos olyan hibával hogy nem kapcsol be egyből készenlétből, piros ledből átvált a sima ledre, utána pirosra vált! Ezt megismétli 5x, 6 X és utána működik. Eddig használták, de most elutaztak otthonról és most vissza jöttek de most meg így kapcsol be. Most a tápban cseréltem az 1000uf kondikat a 24V-on, de a szekunderen a többi rendben van, a primeren lenne valamelyik kondi gyenge? Működés közben a 5V 12V 24V 33V ezek a feszek meg vannak, készenlétben az 5V van!

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ma kicseréltem a tápegységben az összes kondit, mert pont volt itthon, de a hiba az megmaradt. Bekapcsolva felváltva  vált a két led között, van amikor elindul, de van hogy nincs háttér, de majd ezt még tesztelem. Megnézem milyen kondik vannak az alaplapon, és megrendelem őket, köszi a segítséget!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: Mosószaki már régebben írta, nem véletlenül

Bálint

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most lett helyem, így most a tápban az 5V-os részen a 2db 1000uf kondikat cseréltem, ( az egyiknek volt is baja) . Tegnap működött, és ma is bekapcsol készenlétből, egy pár napig még járatom. Most már két hete működik, csak a hdmi kábelemet cserélni kellett.

0

mosomedve
mosomedve picture

A main lapon szerplő összes segédtápegységet át kell nézni! Szkóppal kell megkeresni a kimeneti feszültségek simaságát, sokszor az SMD elkók cseréjére lesz szükség.
László

0

Pásztor
Pásztor picture

Hello

A main lapon az ezüst színű elkokra gondolsz, ami 100,47,470 mikrofaradosak, de szkópom nincs, máshogy meglehet találni a feszültségek simaságát?

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Cseréld ki mindet!
Mennyi van rajta, 20 db? 
Ha van hely, lábasakat is berakhatsz! 
10~30 ft/db... 

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Melyik 20db kondit kellene cserélni, ami a táp csatinál vannak?
Felteszem a képet is.
Most a ledek átváltanak, de a távra, és a kezelő gombokra nem reagál, a háttér sem világít!

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Évekkel ezelőtt szenvedtem egy ilyen mainnal én is. Az összes kondi cseréje után sem lett jó. Aztán sok óra méregetés után találtam egy 3 lábú stabilizátort, aminek a kimeneti feszültsége jóval alacsonyabb volt a névlegesnél, és időnként a melegedés hatására átmenetileg megjavult.

Sajnos akkora láma voltam hogy nem írtam fel melyik volt a bűnös. Csak arra emlékszem hogy a táp csatitól messzebb volt valahol.
Úgy lett meg hogy tűfilccel felírtam a feszültségeket a staboknál mikor jó volt, és mikor nem akart indulni megkerestem hol van eltérés.

Ha gondolod próbáld meg.
Sok sikert!
Joco

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Melyik  lehetett rossz, mert a mainon 3 féle is van: KIA78D33F, KA7809R, LD1086DT18TR. Csak ahonnan rendelni szoktam  ott nem találtam ezeket, és mind smd alkatrész?

0

skorpio
skorpio picture

szia
kivaloan allkalmas erre a celra a valtoaramu millivoltmero

0

Sponsored links