You are here

LG 32LB550U memória hiba

18 posts / 0 new
Last post
sgyerak
sgyerak picture

Üdv mesterek. Segitségeteket kérnék. Hozzám került a fent emlitett tv. A hibája hogy már kb 2 órás kikapcsolás után elvész minden addigi beállitás, elvész az országbeállitás a behangolt csatornák,hangmódok, egyszerűen minden. Újra kell beálitani mintha az elő bekapcsolása lenne a TV-nek. A TV-ben EBT62973013 a main board, EAX65391401 a táp és HC320DXN-VHHR2-51XX a diszplej jelzése. A t-con a coffokon van. A TV-én műhold (UPC-kártya) és teresztiális (magyar és szlovák csatornák) vannak hangolva. A hiba természetesen lassan fejlődött a mai állapotig (kb 6 hónap). Mivel mérni szerintem nincs esély (minden megy mig nincs kikapcsolva és utánna is). Vettem bele egy main board-ot Olaszországbol, mikor beszereltem még rajta voltak az olaszországi beállitások. Újra beüzemeltem és kb 4 óra kikapcsolás után minden beállitás törlődött, ugyanúgy mint az eredeti alkatrésszel. Nemtudom mi lehet a hiba merre keresem? Próbáltam már hogy kihagyom a kártyafogadót de úgy sem lett jó. Kikapcsolva (készenlétben) valami törli a memóriát, vagy elront valamit.??

Comments
matyi42
matyi42 picture

Üdvözlök Mindenkit !
 Az én problémám is hasonló ,adott az LG 43LF5400 tip. nem "okos" TV..vásárolták meg 2016. januárjában. 
2017 decemberében szóltak,hogy elprogramozódott..gyári állapotba állt vissza...újraprogramoztam 56 db adót sorrendbe....2 hónapig ment majd ismét újraprogramoztam,a hangolás menübe nem egyszerű eljutni,így a véletlen elállítást kizárom,de távcsi cserélve...majd egy hónap után ismét indulhattam bevetésre. 
Most tartok a10. újraproginál..amit eddig megnéztem: 
• 230V hálózat zavar,és kontaktmentes elektromos Led-es órák+ video eltávolítva .
• Tápban kondik cserélve...bár ESR mérővel jónak mérve,összes csati átmozgatva. 
• Az SW verziót is próbáltam lecserélni,  de a hivatalos lapon csak  régebbit találtam: V03.05.37. a tv-n viszont V03.05.38 van .. így nem engedi lecserélni 
• Nem a távval lekapcsolva ,kb 1 hónapot ment..már kezdtem örülni,de ismét visszaállt gyári állapotba. 
Esetleg Valakinek lenne ötlete szívesen venném..
Köszönöm !
 

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Lehet, hogy az olasz megszívatott és hasonlójelenséggel került eladásra a panel. Egyébként próbálj letölteni az LG oldaláról a terméktámogatás oldalról egy aktuális szoftvert az adott készülék típushoz, hátha megoldja a problémádat.
De az is lehet, hogy amikor kikapcsolod a készüléket nem szűnik meg a táp minden feszültsége és a maradék feszültségek miatt a processzor fals üzembe megy át, aminek az egyik velejárója a memória törlése is lehet. De lehet flash hiba is vagy processzor hiba is, széles a választék.
László

0

Csintalan László
Csintalan László picture

Szia! AZ LG honlapján megkeresed a pontos tipust, letöltöd a frissítését. Az esetek nagy százalékában megoldja a problémát. Le van írva az is , hogyan kell frissíteni (LG_DTV mappát kell csinálnod.)

Csinti

0

kovi
kovi picture

Szia!
Én megpróbálnék egy szoftver frissítést, valószínűleg a vett lapnak is ilyen gondja van.
Üdv,kovi

0

sgyerak
sgyerak picture

Sziasztok. Megpróbálom a szoftver frissítést (ha jól csinálom nem ronthatok rajta) és mindhárman ajánljátok.. Bár most hogy hazahoztam a gépet (eddig a tulajhoz jártam) és így kb 4 órát áram nélkül volt mégsem nullázódott a memória.??

0

mosomedve
mosomedve picture

Most akkor törlődik vagy nem? Az ügyfél elmondása szerint törlődik vagy te is tapasztaltad a hibát?
László

0

cs_laci
cs_laci picture

Sziasztok!
Azt, hogy az olaszban vett main boardnak ugyanilyen jellegű hibája lenne, ezt nem tartom túl valószínűnek annak fényében, hogy az olasz beállításokat még őrizte.
Üdv: cs_laci

0

mosomedve
mosomedve picture

Igazad van! Akkor viszont igazam lehet abban, hogy nem is az alaplapon van a hiba, hanem a tápot kell górcső alá venni.
László

0

sgyerak
sgyerak picture

Szia mosomedve. Nekem is jobban tetszene (mivel a szoftver nekem olyan mint a foghúzás). Tehát akkor először kondicsere és tesztelés.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Az LG led tv típushibája ez szerintem. Már legalább tíz alkalommal jártam így, különböző típusú LG tv-vel. Ha be vannak hangolva műholdas csatornák, nincs hiba. Ha ezek mellé behangolok néhány földfelszíni digitális csatornát, akkor készenlétbe kapcsolás után a " nincs programozva" üzenettel indul. Ezután bármit behangolok, készenlét után eltűnik.
Ez akkor múlik el ha a gyári beállítások visszatöltése menüpontot használom - pedig látszólag nem történik semmi - de megjavul.
Egészen addig amíg nem programozok be műholdast és földfelszíni digitálist egyszerre....

0

irkax
irkax picture

Szia Jocó!

Teljes mértékben alátámasztom az elmondottakat! Nálam is ugyan ez volt a helyzet már nem egy alkalommal. Cseréltem Nand-ot, tartalmat, procit, stb.... javulás nem volt soha. Valamit az LG nagyon csúnyán elb.....rintott a szoft írásakor. Ja és nem utolsó sorban ez a jelenség nem csak a ledes új fostalicskáknál van hanem van a régi ccfl-éknél is sajnos.

Üdv.: Irkax

0

kovi
kovi picture

Mondom,hogy szoftver,több ilyen eset után mondom.
Üdv,kovi

0

sgyerak
sgyerak picture

Szia kovi. Átkondiztam és most akkor a szoftvert is frissítem. Köszönöm.

0

sgyerak
sgyerak picture

Sziasztok. Köszönöm mindenkinek a segítséget. Itt nálam a TV igaz  egyszer se vesztette el a beállításokat (a tulajnál utoljára már 2 óra készenlét után gyári beállításra váltott) de átkondiztam a tápot és frissítettem a szoftvert (volt újabb). Lehetséges volna hogy otthon antennán keresztül akart volna automatikusan szoftvert frissíteni de valami hiba miatt nem ment végbe és beállt az első bekapcsolásra? Még 2 napig tesztelem és remélem hogy aztán otthon is fog működni.

0

mosomedve
mosomedve picture

Antennán keresztül ezek a televiziok nem frissitik a szoftvert.
László

 

0

sgyerak
sgyerak picture

Szia mosomedve. Csak abból gondoltam mert nekem van egy LG42LW5500-asom és egy szép nap mikor bekapcsoltam azzal fogadott hogy frissitete a szoftverét.

0

cucuka
cucuka picture

A neten keresztül,  mert ez a típus wifin keresztül frissít!

0

Sponsored links