You are here

LG 32LB5610-ZC LCD TV halvány a kép!

7 posts / 0 new
Last post
71dodo71
71dodo71 picture

Sziasztok! 

A fent említett tv-n van kép, de csak halvány a kép. Alapból a kontraszt és a fényerő is 100%-on van. Tehát a halvány képet csak sötétíteni lehet. Az ECO mód is működik rajta, de ha bekapcsolom, akkor az is csökkenti a fényerőt. Találkoztatok már ilyen jelenséggel?

Köszönettel:
Tamás

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Minden háttérvilágitással kapcsolatos bejegyzés téves. Ha valami nagyobb baj lenne, akkor letilt a driver áramkör. Ha leveszed a hátlapot, akkor el lehet dönteni, hogy változik-e a háttérvilágítás. Ha nem akkor máshol van a hiba. A t-con elvileg okozhat hibát, de ezeknél nem jellemző. Az LVDS kábel hibája képhibát illetve nincs kép hibát okoz. Itt inkább az lesz a hiba ,hogy az opciós beállitásikban elállítódott az RGB digitális átalakítók alap illetve végértékei. Ezeket az adatokat a szoftver tartalmazza. Ha sérült valamiért, akkor okozhatja a leirt jelenséget. Probálj firmvert frissiteni és nézd meg a változást. Ha nincs frissebb, akkor el kell menni egy olyan emberhez, akinek van szerviz túlszabályozója és megnézi a az opcios menüben az emlitett értékeket és ha nem jó, akkor be lehet állitani. Ha ez sem segit,akkor alaplapot kell belepróbálni kontroll képpen.
László

0

71dodo71
71dodo71 picture

Szia!

Kipróbálom a Firmware frissítést, és megírom az eredményt.

Tamás

0

WESAM
WESAM picture

hello
check the backlight  LEDs at first
 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nem tudom mit értesz halvány alatt. Ha a fényerőt, az lehet(ne) led hiba, bár akkor általában letilt a driver... Én inkább t-con hibára gyanakodnék, pláne ha nem elég kontrasztos a kép. Viszont ezeknél gyakran "vacakol" az lvds kábel is, meg kéne mozgatni...
Üdv,Z.

0

cucuka
cucuka picture

Persze találkoztam, típushibája, hogy a ledek sorban bezárlatosodnak a háttérben ezért halvány, mert a fele nem világít.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: próbálj egyszínű fehéret adni a gépre

Bálint

0