You are here

LG 32LC41-ZA

9 posts / 0 new
Last post
Robi19660
Robi19660 picture

Sziasztok.A fenti lcd tvnek 10perc után zöldes lesz a képe.Kép mellékelve.Tud valaki segyteni?

Comments
Robi19660
Robi19660 picture

Köszönöm már beszéltem vele.Csak még nem sikerült elmenni hozzá!

0

ludas
ludas picture

Szia

Ott a main karcsinál, nem kaptad meg a számot?
ludas

0

Vasmacska
Vasmacska picture

Szia!
Ilyen hibát nálam a táp okozott LG-NÉL. AZ RENDBEN VAN? A kondik vacakoltak.
Igaz az bekapcs után 20perccel helyreállt.

0

mdecsi
mdecsi picture

Üdv!

A táphiba - ha az lenne - az összes színkomponensnél jelentkezne. Akkor szokott ilyen lenni, ha a panel szimmetrikus feszültséget kér és hiányzik az egyik pl. a -. Ez azonban akkor minden színnél jelentkezik. Itt láthatóan csak a zölddel van probléma.

DM

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Hasonló hibával egyszer találkoztam, de azt én idéztem elő, fordított tápfeszre kapcsoltam a scaler IC-t és utána három színkomponensből kettő az eredeti 8 bites helyett 4 bites lett. Magam sem tudom hogy történt, de így történt.

Szóval feltételezzük, hogy a scaler AD részében a zöld komponens némileg túllő a célon és egy bizonyos érték felett úgy érzi, hogy maximális az intenzitás.

Nem ismerem a típust, de ha külön van a scaler és külön az AD (gyakori megoldás LCT tv-n), akkor csak az utóbbiban keressünk hibát. Ha egybe van a kettő, akkor picit nehezebb.

Első körben kellene rá kapcsolni a DVI bemenetén valamit (ha van neki ilyen), mivel ott kikerül mindenféle AD átalakítást a jel és meg kellene nézni, hogy ott is hibás-e a megjelenés? Ha nem, akkor egyértelműen AD. Ha igen, akkor az gáz, mert az lcd panel elektronikája lesz a hunyó.

Ha kiderült, hogy az AD a hibás én átnézném a környékét forrasztási hibákra, megnyúlt ellenállásokra, hibás kondikra. A legtöbb AD-nek szüksége van egy külső elkóra a digitalizáláshoz, általában 1-10uF körül. Na azt élből cserélném minden nélkül.

Ha nem az AD tehet róla, akkor az lcd elektronikáját végig lehet ellenőrizni, de azt már csak vakon, mivel ahhoz nincs semmiféle segítség. Esetenként előfordul valamilyen banális hiba.

Nem túl gyakorlatias leírás, de ha csatolod a linket a kapcsolási rajzhoz, akkor talán tippeket is tudunk adni, hogy hol nézelődj.

Ha van kölcsönbe másik hasonló lcd vagy scaler érdemes keresztpróbát tenni, azzal azonnal szűkíteni lehet a hiba helyét.

DM

0

Robi19660
Robi19660 picture

Köszönöm a hozzászólást.Fogok kapni hozzá egy panelt próbára.Aztán kiderül!

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Ha 4-5 éves gépről van szó akkor lehet, hogy T-CON hiba. Hűteni vagy melegíteni próbáltad már?

0

Robi19660
Robi19660 picture

Üdv!Ez olyan 3év körüli.Húteni próbátam de nem reagált rá!

0

Sponsored links