You are here

LG 32LC41-ZA középen sötét sáv

6 posts / 0 new
Last post
lhanzi
lhanzi picture

Sziasztok!

Tegnap érkezett hozzám a drágaság. Világosabb részleteknél jól látható, hogy a kijelző közepén egy 3-4 centis sötétebb sáv van. Fénycső hibának tünik. Találkozott valaki hasonlóval, és miért nem tilt le az inverter? Megjegyzem egy hajtja a 10 csövet. A másik - beszerzési forrás, mert 10 darbos szetet má találtam, de csak 1-2 darab kellene.

Segítségetek köszönöm!

Leiszt Jani

Comments
lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Ez fénycső problémának tünik. Az LG TV-k jó része hónapokig működik hibás csővel annélkül, hogy tiltana. Szervizszinten kijelzőcserével javitottuk csőcserét nem javasolták.

0

lhanzi
lhanzi picture

Köszönömszépen segítséged!

Esetleg valakinek törött kijelző?

Leiszt Jani

0

DjTomeeee
DjTomeeee picture

Szia!

Milyen hosszú a cső és mekkora az átmérője? Vannak csöveim törött kijelzőkből bontva, a napokban cseréltem épp egyet, az igaz nem LG volt, hanem valami nóném cucc, de egy cső feltűnően fekete végekkel és vörösen világított. Ott is a sötét sáv tűnt fel...Amúgy csak gratulálni tudok a mostani márkaszervizes felfogásnak(sajnos én is részese vagyok, így muszáj), hogy egy kis alkatrész miatt a fél készüléket cseréljük ki...Jól néznénk ki, ha az autóban is egy gyertyahiba miatt cserélnénk az egész motort...de jól van ez így, termeljük csak a szemetet...Bocs, csak kikívánkozott belőlem, nagyon nem értek ezzel egyet...

Üdv!

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet DjTomeeee !

Igazad van abban, hogy nem érdemes komplett egységeket cserélni a készülékekben viszont ennek nagyon egyszerű oka van miért várják el. A gyártók igyekszenek az eladásokat ösztönözni a szervíz nekik még garanciális időszakban is kolonc. Ha a készüléket a bekerülési árához képest olcsón lehetne javítani akkor az eladások száma csökkene. Ezért mesterségesen olyan árakatt generálnak a részegységekere hogy inkább az újat legyen érdemes megvásárolni az ügyfélnek. mindig is csodálkoztam hogy egy 140 000 Ft os készüléknek miért kerül 150 000 Ft-ba a kijelzőegysége. Ráadásúl ezek a környezetbarát, zöld, energiatakarékos cégek hatalmas környezetszennyezést generálnak az általuk 3-4 éves időtartamra gyártott készülékeikkel. Emlékszem arra az időszakra a GELKA-nál amikor raktáron komplett hűtőszekrény palástot is tartottunk és cseréltünk így a jó agregát nem kerűlt a szemetesbe a freon meg a légkörbe.

0

lhanzi
lhanzi picture

Köszönöm a segítséged, de mivel a tulajdonos elég alacsony költségvetést határozott meg, nem szedtem szét a panelt csak azért, hogy megmérjem a csöveket. Bíztam benne, hogy valaki javított ilyen készüléket és tudja az adatokat, és csak akkor szedem szét, ha van cső. Hátha valaki tud infóval szolgálni, és akkor előrébb jutunk! Mivel nem hiányzik eggyel több készülék raktározása, és a folyamatos telefonhívások, nem erőltetem a dolgot!

De jó tudni, hogy te tudsz ebben segíteni, biztosan megkereslek egy másik készülékkel kapcsolatban!

Leiszt Jani

0