You are here

LG 32LG3000-ZA

12 posts / 0 new
Last post
selindion
selindion picture

Sziasztok!
Kűzdök eme tv-vel.Üzem közben kikapcsolt,st-by is meg szűnt.A tápból nem jön ki semmi delej.Primert átkondiztam pedig ESR-re jók voltak.Nem is lett változás.Eddig nem találtam rossz alkatrészt.NCP1396AG,NCP1207A és SG6961SZ van benne.1 éves tv csak nincs meg a garija.Segítséget szeretnék kérni.Valakinek volt már ilyen hiba?Előre is köszönöm.Üdv:selindion

Comments
exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz selindion!
A készülékből kiemelve is meg kellene jelennie a készenléti 5V-nak. Amennyiben ennyire nem ad életjelet, forrasztási hibát, fóliatörést érdemes először keresgetni, ha valóban nem találtál hibás alkatrészt.
Üdv:
FáMa

0

selindion
selindion picture

Szia!
Én is úgy tudom hogy az 5V-nak a st-by miatt asztalon is meg kellene jelenni.Korai volt az örömöm,hogy van hozzá rajzom.A rajz és a táp köszönő viszonyban sincs egymással.Most az IC-k adatlapjai alapján méregetek.Hali!

0

selindion
selindion picture

Hali!
Na nem kell tovább keresni.Az egyik trafó 5V-os kivezetése szakadt.Most már annyira hogy a kezemben maradt a kivezetés.Addig húzgáltam míg ki nem jött.Lehet hő bizti van benne és az szakadt meg.Legalább megtalálnám a másik kivezetést de nyoma sincs.Már csak 1 trafó kell mert ezt meg tekerni...Sokkal közelebb vagyok a megoldáshoz,vagy távolabb!Egyre jobb ez a szakma.Jó éjt.Üdv:selindion

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz selindion!
Legalább megvan a bűnös. Vagy 30 évvel ez előtt biztosan nekiláttam volna leszámolni, és újrarekercselni, ma már azért inkább keresek bele másikat. Ha a tekercs kezdet szakadt, akkor esélytelen megtalálni a drótvéget.
Üdv:
FáMa

0

selindion
selindion picture

Sziasztok!
A végső megoldás pedig a trafó tekercselés.Csak tudnám hogy szedjem szét a ragasztott porvasmagot és utána mivel ragasszam össze.Nagy segítség lenne ha valaki tudna tanácsot adni.Előre is köszönöm.Üdv:selindion

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz selindion!
Sajnos ezeket, csak kettétörni lehet, a ragasztás mentén, aminek a sikeres elvégzése meglehetősen kétes. Présszerszámmal megoldható. A következő probléma, amivel szembe kerülsz, hogy a cséve erősen ragasztott, nehezen enged a letekerés-számolásnak.
Nem igazán úgy készült, hogy javítható legyen. Amennyiben úgy döntesz, hogy belevágsz, a felújjításába, akkor az összeszerelésnél, használj UVE RAPID-t, a mag összeragasztásánál.
Üdv:
FáMa

0

selindion
selindion picture

Sziasztok!
Nu,készen vagyok!Mukod!Meg tekertem a trafót.Nem mertem bevállalni a vasmag szétszedést.Mérlegeltem hogy mit nyerek,mit veszíthetek.Lehajtottam és visszatekertem mint a torroid trafót.Az 5V-os tekercs vékony réz szalag és a kivezetése volt forr hibás.A Pb mentes forrasztás miatt történhetett.Későbbiekben még másnak is lehet ilyen hiba,bár ezek most még garisak.Jó éjt mindenkinek.Üdv:selindion

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szevasz.
Hany menet volt az 5V-os tekercs ? :pattog:
Az volt legfelul ?
Koszi !
Ugyes vagy ! :oke:

0

selindion
selindion picture

Sziasztok!
Azt nem tom hogy az 5V-nak mennyi a menete,mert azt nem kellett letekerni.4 tekercs van rajta, a 3. az 5V-os.A 2. és a 4. megosztott.Később is ezt a megoldást választom.Egy összetört vasmagot nehéz megértetni az ügyféllel.Rinyás ügyfél pedig ha elviszi egy márkaszervízbe ott biztos azt mondanák hogy a barbár szerelő miatt kerül a javítás 30k-ba.Brrr..
Szép napot mindenkinek.Üdv:selindion

0

szati77
szati77 picture

Van egy kazal LG garjegyem posta tiszsták. még jo hogy a nygkerel lusták kitölteni.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz selindion!
Gratulálok! Rendesen ráolvastál, hogy mukod!
Üdv:
FáMa

0

Sponsored links