You are here

LG 32LG5600 Tuner hiba? (Nem ad képed DTV-nél) Megoldva

9 posts / 0 new
Last post
irkax
irkax picture

Sziasztok,

hozzám került egy LG márkájú és 32LG5600 típusú készülék táphibával. Szokásos kiszáradt kondi eset. Az összes kondit cseréltem a biztonság kedvéért és utána már szépen indult a gép. De itt kicsit meglepődtem. Normál antennával megtalálja az összes DTV csatornát (szám szerint 62-őt) de sajnos képet nem hajlandó adni egy csatornánál sem. Kiírja hogy HD szolgáltatás és ennyi :( Elvileg földfelszíni DVB-T tuner van benne és alkalmas a digitális csatornákra. De akkor miért nem ad képet?
Van egy sejtésem de nem vagyok benne egyáltalán biztos, a tunerje TDFV-G135d tipusú és ez elvileg analog+digital de viszont Mpeg2. Emiatt nem adna képet? Azért lenne ez a verzió fontos mert a tulajnak ma kötötték be a Pr-telec..... és CA modullal mennének neki a digitális csatornák. Így hogy nem ad képet csak az UHF-en talál csatornát de annak olyan képe van hogy kézen állok tőle még én is :D Ha valaki megvilágosítana ezzel kapcsolatban azt nagyon megköszönném.

Előre is köszönöm.

Üdv.: Irkax

Megoldás: Sajnos Mpeg2-őt tud a tunerja, HD-t nem.

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.
"E miatt nem adna képet?" :oke: Nem "DTV", hanem DVB-T HD Mpeg4
Ha ilyen!: "DVB (digitális) tuner: Igen ( MPEG2 )" :szetver:
Üdv.: Uniman

0

irkax
irkax picture

Szia,

Igen, ugyan ez a típus de ahány oldalt olvasok mind mást ír. Az egyik azt írja hogy tudja a földfelszínit a másik meg azt hogy kell hozzá eszköz. De ha Mpeg2 a tuner akkor már alapból bukta a tulaj a dolgot :(

Üdv.: Irkax

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Most is van DVB-T Mpeg2-es fölfelszíni adás ...pl. a szomszédos országokban.
Meg volt itt is...jópár évvel ezelőtt...
"Oldalolvasásnál" a dátumot is nézni kell... "Nem alkalmas"...de monitorként képes akár a Full HD-ra is...
Üdv.: Uniman

0

irkax
irkax picture

Szia,

sajnos kis hazánkban, csak Mpeg4 van illetve a Pr-telec... is a HD-t ebben a kódolásban adja. Kicsit nehéz napom lesz akkor holnap mert egy 6x-es öreg hölgynek kellesz elmagyaráznom a helyzetet aki direkt azért vásárolta meg a CA modult hozzá méregdrágán a szolgáltatótól :(

Köszönöm szépen a segítséget.

További szép estét :)

Üdv.: Irkax

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
A szolgáltatónak tudnia kellene, hogy milyen tévébe lehet bedugni a moduljukat! Ha mégsem, akkor hibáztak!
Üdv.: Uniman

0

irkax
irkax picture

Szia,

a "bekötés" ma délután történt meg ami annyit jelent hogy a hölgynek ott hagyták a Conax modult kártyával mivel a készülék reggel került hozzám hogy nem kapcsol be. Aranyos szerelő válasza az volt hogy a szerelőbácsi behelyezi a tvbe ezt a kis lapot majd csatornát keres és happy. Hát ez nagyon nem így lesz :S Felhívom őket holnap és elmagyarázom nekik a helyzetet.

Üdv.: Irkay

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ha jól látom vannak SD csatornák is..
A CA modullal kapcsolatban meg illik megemlítenem a "DVB-C"-t !!! :
"A CA modul + kártya egy olyan eszköz, amely a kódolt, előfizetéses digitális TV csatornák megtekintését teszi lehetővé, DVB-C tuneres, CI modul fogadásra alkalmas TV készülékekben, eszközökben."
Üdv.: Uniman

0

irkax
irkax picture

Szia,

most kipróbáltam a kollégánál a tvt. Pr-telec.... a szolgáltatója és a helyzet az amire gondoltam :S Normál UHF sávon mennek a csatornák de a HD-k nem mennek. Fel vannak oldva a CI kártya által de a tuner nem tudja a HD-t így nem mennek.

Üdv.: Irkax

0

Sponsored links