You are here

LG 32LJ500V Táppanel hiba

4 posts / 0 new
Last post
vecseizoltan
vecseizoltan picture

Kedves Kollégák! A fent említett TV a logó megjelenése után kikapcsol. A tápegység 715G7801-P01-W10-0H2S letílt. Kölcsön tápegységgel tökéletesen működik. A hibás táp LED meghajtó csatiján pár pillanatig 31V mérhető utánna17V-ra esik vissza.Elkók és áramhatároló ellenálások cserélve, kivéve az SMD ellenálások.Kűlső táprol(23.5V)meghajtva a ledeket 1A az áramfelvétel ami megfelel az előírtaknak,ilyenkor a készülék tökéletesen működik.A LED meghajtó áramkörben levő SMD ic-k re gyanakszom, ha lenne tippetek megköszönném, vagy ha tűrhető áron tudnátok tápegységet szerezni nekem.  Üdvözlettel Zolzán

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Az 1A egy kicsit soknak tartom. A kérdés, hogy amikor 24V külső tápról meghajtva minden csík világít? Ezt szétszedés nélkül nem fogod látni. Hibás háttér esetén a led driver automatika rövid időn belül letilt. azért ugrik fel a feszültség 34V-ra, mert nem alakul ki az üzemi áram. Biztosan háttérvilágítás hibád lesz. Egyébként ezt a tápot használja a Philips is. Ilyen tápom van, ha érdekel. 8,500.-Ft postaköltséggel együtt.
László

0

vecseizoltan
vecseizoltan picture

Szia mosomedve!
A háttérvilágítás jó, hiszen a kölcsönkért táppal működött. Szerintem ennek a tápnak a LED meghajtó része hibás vagy a feszültség szalad meg vagy a terhelhetőség korlátoz le, de olyan rövid idő alatt, hogy nem tudom megmérni.

0

mosomedve
mosomedve picture

Akkor valoban marad a táphiba.

0