You are here

LG 32LK6200PLA nem indul

27 posts / 0 new
Last post
Molnar
Molnar picture

Sziasztok!
Segítséget és ötleteket kérnék:mit mérjek mit cseréljek? A címben szerepló tv semmi életjelet nem ad. A Stand by környékén lehet a gond,mert a led sem világít,de a hálózati pufferkondi feszültsége jó. Alaplap és háttérvilágítás az tesztelve,azok jók,csak a táp nem akar indulni. Táp típusa: LGP32D-17F1

Comments
zsoca33
zsoca33 picture

Szia!
Csak egy ötlet, hátha közelebb visz a megoldáshoz:
https://1-go--radio-ru.translate.goog/zhk-televizor-ne-vklyuchaetsya-ind...

1

Molnar
Molnar picture

Szia!
Köszi,de sajnos nálam ennél bonyolultabb a probléma.

Üdv.: Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ez nem hasonlít rá?
Ellenállásokat ellenőrizted?

https://elektrotanya.com/lg_32lm6200-sa_chassis_lj22e_mfl67402905_1203-r...

Bálint

0

Molnar
Molnar picture

Szia!
Sajnos teljesen más. A nagyobb ellenállásokat ellenőriztem,de az smd-ket nem mert rengeteg van rajt. Alább van kép a panelről: kimenete alaplap felé 13,2V1,8A   Led háttér felé:31V660mA
Üdv.: Laci

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Ha nincs meg a 3.5V Stby, nézd meg a C505 47µF/50V primeren ez a stby IC tápja, szekunderen C201 1500µF/10V-ot..

0

Molnar
Molnar picture

A C105 kondin (47mikri50Volt)  9-13V közt változó feszültséget mértem ezért a biztonság kedvéért ki cseréltem,de sajnos nem lett javulás.
Szóval ha valaki tudna segíteni hogy a stby-t sikerüljön feléleszteni,azt nagyon megköszönném.

0

Molnar
Molnar picture

Köszönöm hogy foglalkozol a problémámmal.Ez valami más táp lehet mint amit te nézel,mert nincs C505 helyette C105 de az jónak tűnik,A C201 pedig470mikro 25Voltos ami a 13,2V-os kimeneten van a kondi jó,de sajna nulla feszültség mert nem indul a táp.Azt jól gondolom hogy alul egy 7lábú smd ic lehet a stby IC  aminek a típusa: 3S241CA  ? Sajnos adatlapot sem találtam róla,így nem tudom hogy hol mit kellene mérnem.Nem vagyok egy kereső mester,de sajna kapcsolási rajzot sem találok a tápról.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Akkor sem tud elindulni, ha a secunder oldalon zárlat van, a táp egyenirányító SMD D201 Schottky dióda nem zárlatos? A tápvezérlő IC-k ezekben ritkán rosszak, még ha a kék kV-os kondi zárlata miatt eldurran a bizti is, azt is kiszokták bírni.

0

Molnar
Molnar picture

Üdv! Köszönöm hogy foglalkozol a problémámmal. D201 nem zárlatos,diódákat kondikat méregettem de nem találtam zárlatot. Hogy lehetne kényszeríteni a táp elindulását (1db optocsatoló van)? Aztán persze ha más minden jó,továbbra is meg kellene oldani a stby hibát is.

0

Molnar
Molnar picture

Ha valaki kapcsolási rajzzal,és vagy ötlettel is tud segíteni,azt nagyon megköszönném. A tápegységen még ezek a számok is fellelhetőek: EAX67165201(1.9)
LG P/N:EAY64548901

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Ha ebben is van PFC áramkör ami mindig aktiv (mivel 1 optokoplerosnak mondod), akkor a tápelkódon 380-400V kell hogy legyen nem 320V.

1

jancsika
jancsika picture

A PFC nem indul ha nincs stand-by, a tápegységek 90%-ban a PFC tápfeszültség megléte ettől függ, szóval helyes a 320-330 volt... 

1

Molnar
Molnar picture

Szia!
Igen,köszönöm ez így lehet,mert egy hasonló tápon ellenőriztem,és ugyan ezt mértem. Sajnos ki cserélni nem merem,mert a led táp a hibáson 31V,660mA van írva a tesztelgetős tápon pedig 119,7V,250mA.  Az alaplapot teszteltem vele,az hibátlan

0

Molnar
Molnar picture

Szia!

Pedig azon biza 330V-ot mérek csak. Mi lehet ennek az oka? (Sajnos rajzom még most sincs hozzá.)

0

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Szia.
 


Sok Sikert!​​​

Üdv.

PZ

1

Molnar
Molnar picture

Szia!

Pontosan ez az. Köszönöm szépen.

0

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Szia.

Szívesen!
Még egyszer sok sikert hozzá, és remélem megosztod velünk a javítás eredményét!

Üdv.
PZ

0

Molnar
Molnar picture

Szia!
Sajnos még nincs javulás.A stby körön van valami probléma,de sajnos kapcsolási rajzot még nem sikerült szereznem.További javítási tippeket is szívesen fogadnék.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: meg kell mérni a standby táp elkóit,  (kapacitáESR) ha régi, érdemes cserélni, a nagyfeszültségűeket szivárgásra is
ellenállások értékét ellenőrizni, nagy értékűeket (220 kOhm felett mérés nélkül cserélni

Bálint

0

Molnar
Molnar picture

Szia!
4éves a készülék,szóval nem túl régi. Ha tudnám konkrétan mik tartoznak a standby táphoz,az is sokat segíthetne.Tegnap cseréltem C105 (22mikro,50V) kondit amin 9-13V közti ugráló feszültséget mértem de nem hozott változást.
 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:elolvastad amit írtam?

Bálint

0

Molnar
Molnar picture

Szia!
Igen,köszönöm. De sajnos nem tudom mik tartoznak a stby körhöz. (kondikat mérni nem tudok elég alaposan,de szívesen cserélem ha tudom hogy mit cseréljek)

Üdv.: Laci

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Ez egy baromi egyszerű táp, lehet bevitted magad az erdőbe. Nincs külön stby kör szerintem. Egy vezérlő IC,. és egy FET van az egész tápban a primér oldalon, az opto vezérlésével állítják, hogy stby-ban, vagy üzemben legyen az az 1 IC, annyi történik, hogy magasabbak lesznek a feszültségek üzem közben.

0

Molnar
Molnar picture

Szia!
Hiába egyszerű táp,nekem nem akar életre kelni.K icseréltem az elkókat,ki cseréltem az esetleges fóliakondikat,ki cseréltem az optocsatolót,kezdem feladni a harcot,pedig jól esne a sikerélmény. Aliról rendeltem 3S241CA SMD ic-t ami talán néhány hét alatt itt lesz. Mert már nem volt jobb ötletem.  
  Ha esetleg valaki tudna egy kapcsolási rajzot adni hozzá,azt megköszönném.
De ha valakinek emberi áron lenne egy ilyen,de működő tápja arra vevő lennék.
Bármilyen segítséget,ötletet köszönök,és próbálom alkalmazni a lehetőségeimhez képest.(csak multiméterrel rendelkezem).

Üdvözlettel: Laci

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Merre lax? Nincs a környékeden egy kolléga, aki segítene, több szem többet lát... Bár ha már mindent körbejártál, akár lehet az IC is hibás...
Pécsett én is rá tudnék nézni, hátha...

0

Molnar
Molnar picture

Szombathelyen lakom, Köszönöm kedvességed,de Pécs cudar messze van nekem. Amíg nincs jobb ötlet,várom szorgosan a kínai IC rendelésem.

0

Sponsored links