You are here

Lg 32ln5400 ZA tipusjelzésü Led tv átalakitása fülhalgatoval valo használatra, hogyan lehet a legegyszerübben??Megoldva!

14 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Üdv a Mestereknek. Hozták a fent emlitett tv-t  azzal a"panasszal" hogy szeretnék fülhalgatoval használni  mert idöközben kisgyereket hozott a golya  a kismama szeretne tv-zni ugy hogy a hangja ne zavarja gyereket.Szoval a tv müködik , de nincs fülhalgato kimenete. Arra gondoltam teszek a hangszoro kimenetekre egy sztereo nöstény dugaszt , amilyen a rádiokban is szokott lenni, mikor bedugják a fülhalgatot akkor lekapcsolodnának a hangszorok  és mikor kihuzzák akkor a hangszorok ujra üzemelnek. Nekem ez igy egyszerünek tünt de amikor szétszedtem a tvt és elkezdtem méregetni a hangszoro kimeneteken akkor derült ki hogy a test nem közös a  jobb és a bal hangcsatorna számára. igy a jack dugasznak valo nöstény dugaszt nem tudom hogy szereljem fel.Azzal is megelégednének ha csak az egyik fülhalgatoban lehetne hallani a hangot viszont nem tudom hogy ha egyik fele nincs leterhelve a hanvégfoknak akkor abbol idövel nem e lessz ic halál mert az ic t nem tudnm beszerezni.Ezért gondoltam  tanácsot kérek mielött végrehejtom a müveletet. Arra gondoltam még esetleg a nem használt csatornán a BALANS  szabályzoval levenni a a nyitott csatornán a hangeröt hogy arra ne kerüljön audio jel... Alább csatolom a tv rajzát is  üdv dddemeter.

File attachment: 
Comments
Mosószaki
Mosószaki picture

Helló!
Egy utólagos kérdés!
A kezelési vagy menü nem említ Bluetooth-t?

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia Megnézem holnap ezt a lehetöséget is  de ez nem egy csili vili készülék ugy láttam de azért utánanézek üdv dddemeter,:

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv MIndenkinek.Megtaláltam az olcso megoldást. Nem kell semmit változtatni a tv.n.A SCART hang kimeneten jelen van folyamatosan az audio jel ha tv hangerejét egészen lehalkitjuk akkor is.Csupán rádugtam egy olyan scart dugaszt amelyen van egy kapcsolo amivel ki lehet választani hogy bemenetnek vagy kimenetnek  akarom e használni a csatlakozot  .Egy pc aktiv hangszorot rádugtam azon van jack dugasz is és már mehet is a buli.
n.Mindenképpen köszönöm a segitö szándékotokat mindhármatoknak. Más megoldás nem nagyon jöhet szoba mert nem akarnak sokat áldozni az ügyre..Mindenképp köszi hogy probáltatok segiteni  üdv MIndenkinek.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Létezik jack, aminek van kapcsolója, ami független a jeltől. Egy relével a hangszórókat kikapcsolod. A végfok bemenetét meg kösd egy fm transmitterre.

A garis tv-nél a scartra kötném a transmittert.

 

0

thomas123
thomas123 picture

Ez a transmitter ötlet nem is rossz! Nem kellene áthúzni a szobán a füles kábelét. Egy sima rádió lehetne az ágy mellett. Bár nem tudom, egy idős néninek lehet egyszerűbb a vezetékes füles használata.

0

Jaca
Jaca picture
****

Azért jó a rádió, mert a scart-ra nem hat a hangerőszabályzás, a rádión meg ott van. Manapság meg a telefonokat is jól kezelik, azon is hallgathatják, sőt, így a konyhában is hallgatható a nótatévé.
 

0

thomas123
thomas123 picture

A rajzodon gondolom D-osztályú végfok van. Ezek hogy viselik, ha nincs semmi a kimeneten? Mert 6,3-as jack aljzatból van olyan, aminek a kapcsoló része független a kimeneti közös test és a két meleg ponttól. Ha a kapcsolókkal leválasztod a hangszórókat, a testet a testre kötöd, a két melegpontot meg egy elkón keresztül a végfok mondjuk pozitív kimeneteire, a negatívakat üresen hagyod. Így szólnia kellene. Nem tudom, mit szól ehhez a végfok. A régebbi hídkapcsolású végfokok ( nem D oszt.) bírták.
A jack aljzat:
https://hqelektronika.hu/termekek/jc-118-sw-jack-6-35mm-sztereo-aljzat-f...
Az aljzatról meg kellene kérdezni pityeszt, a HQ-nál, hogy tényleg független-e, de régebben használtam ilyet, az az volt.

0

zsugori
zsugori picture
***

0

thomas123
thomas123 picture

Kíváncsi vagyok, mit javasolnak! Ilyet kellene csinálnom nekem is egy nagyothalló néninek, de és nem szeretném szétszedni sem a tv-t. Még garis. Vajon az AV-n ( RCA, Scart) kijön a kábel tv hangja? Digitális adók. Még nem voltam a néninél.

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia. Szerintem jon ki hang a scarton is de az fülhalgato használatra nem elengendö szerintem ,meg aztán ettöl mág a hangszorok nem kapcsolodnak ki. ás ezen a tv-n nincs  audio kijövetel sem RCA- dugaszokon...... üdv dddemeter.
 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Gondolom  analóg kábeltévét néznek rajta tunerrol, mert más digitális jelforrás hangja nem szokott kijönni a scarton. A többire a legjobb megoldás az optikai-analóg konverter szokott lenni. pl: https://edigital.hu/audio-lejatszok-kellekek/fiio-d03k-taishan-d-atalaki...
https://www.amazon.com/Digital-Converter-Optical-Toslink-Headphone/dp/B0...

1

dddemeter
dddemeter picture

Szia .F-Yoci. Most egy kicsit gondolkodoba estem , mert én itthon antennabemenetröl néztem  /probáltam mert itt nincs digitális adás a kébelen , ök is otthon a tuner bemenetet használják azt mondta de eddig kellett valami konverter is  de most ugy van csinálva hogy nem kell semmi csak bedugja kábelt a tuner csatlakozoba . Utána kell kérdezzek azt hiszem vagy pedig a puding probája az evés...üdv dddemeter.

0

thomas123
thomas123 picture

Nem direkt gondoltam rákötni a fülest. Kis erősítő, dugasztáp.... Tv lehalkítva, ott gondolom akkor is fix a jel, persze ha van egyáltalán. Ezt kellene megnéznem.

0

Sponsored links