You are here

LG 37LF76 LCD TV

3 posts / 0 new
Last post
kapcsrajz
kapcsrajz picture

Sziasztok !
A fent említett LCD TV-vel (chassis 75B) lenne a gondom.
A hibajelenség a következő volt: Se kép se hang. Szétszedés után a tápban és az inverterben az összes kondi púpos. Szokás szerint mindegyik cserélve lett.
Bekapcsolás után felvillan a kijelző kb 3 sec-ig ,kiírja a TV AV 2 bemenet ,majd éppen csak derengő halvány megvilágítás (csak teljes sötétben látszik ) , nincs jel felírat. Az inverter fényerő szabályzó bemenete a kezdeti 3,6 V-ról közel nullára megy le. Hasonló invertert is beletettem ideiglenesen a helyzet ua.. Ami még érdekes ,hogy a készülék semmilyen gombra nem reagál, nem leget másik bemenetet választani. A digit panelen az 1,8 V-ot előállító fesz szabályzónál a 100 uF kondi is cserélve lett. A többi ESR mérővel jó.Még annyi ,hogy természetesen az összes tápfesz kondicsere után rendben van , szkóppal is ellenőriztem mindet.
Ha valakinek lenne ötlete nagyon várnám.
Köszönöm

Üdv

Miklós

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A sassziszám első két betűjét nem adtad meg. Pl: LB75B, LD75B

Ezt nézd meg:
http://elektrotanya.com/?q=showresult&megnev=LG&megnev2=LF76B&kategoria=...

Üdv:
Fülesmester

0

kapcsrajz
kapcsrajz picture

Szia !
A sasszi LD75B.
A rajzot köszönöm de tegnap éjszaka találtam én is egyet (szerintem ua.). Sajnos sokkal okosabb nem lettem ,mert a rajz szerint is mindent átmértem ,de nem tudok rájönni, hogy miért csinálja ezt. Nem is a klasszikus tiltást játsza el , mert a képtartalom is van, a táp sem megy le stanby-ba ,csak nem reagál semmire. :(

0