You are here

LG 42 LB 650 háttérhiba

9 posts / 0 new
Last post
Ízirájder
Ízirájder picture

Üdvözletem!
A jelenség a megszokott, nincs háttérvilágítás, tápot kap, majd elveszi a táp a háttértől a feszültséget. Szétszedve a kijelzőt számomra elég furcsa módon a ledeket zárlatosnak mérem. Ha csak külön  csíkokra mérek rá azok is zárlatosak. Tudom ez így nem lehet, de hiába próbálom tápról hajtani külön-külön a ledeket az sem sikerül. Vmi ötlet? 131202 / A ill. B csíkok vannak benne.
Ízirájder

Comments
gabor_
gabor_ picture

Az LG led teveknel (masnal is) uzleti modban aruljak,azert mennek tonkre a ledek.Ki kell cserelni es otthoni modba tenni.  Hattervilagitast pedig 50% kell teni es tobbet nem lesz problema.
 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Ez nem teljesen így van, a háttér meghibásodott TV-k 95%-a már otthoni módba van állítva. Viszont az ügyfelek szeretik a legélénkebb képpel nézni, ezért film, vagy kiemelt beállításban használják, ami a legnagyobb meghajtást adja ledeknek, emiatt döglenek gyorsan, ezt viszont ők nem tudják, amig tönkre nem megy. A legjobb valóban ha vissza van véve a háttérvilágítás a menüben 60-70%-ra, úgy jóval tartósabb.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

üdv. az lg-nél leggyakrabban sorra zárlatosak lesznek a ledek, ezért tudják egyre halványodó, foltos képpel a végtelenségig nézni, amig az áramgenerátor kompenzálni tudja, mert nem szakad meg az áramkör. a ledekbe van beépítve a tokba egy védő zener dióda, ez zárlatosodik be. 
Simán elképzelhető, bár ritka, hogy akár mind zárlatos lesz.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nem tudom nálad mi lehet a gond, de tapasztalatom szerint ezek a 6v-os ledek tudnak fura dolgokat produkálni. Volt amikor "csak halvány kép van" jelenséggel került hozzám egy ilyen LG. Szétbontva nem akartam hinni szememnek, 2, azaz kettő darab led világított a 18-ból. Éppen annyira és úgy terhelte drivert, hogy nem tiltott le.
Üdv, Z.

0

Ízirájder
Ízirájder picture

Sziasztok!
Egyáltalán nincs háttérvilágítás. Nem szedtem le mindről a lencsét és nem is néztem meg mindet, számomra hihetetlen, hogy ennyi led menjen tönkre. Gondolom célszerű lenne vagy mindet cserélni, de leginkább a csíkokat egybe.
Köszi, Ízirájder

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Én a csíkokat szoktam cserélni ezekben, úgy a biztos, egyben az egész szettet. Az asvonál van utángyártott tizenpárezer Ft a teljes készlet. + visszavenni a meghajtó áramot.

0

Cormyus
Cormyus picture

Szia! Ha jól értettem akkor az előttem szólók éppen azt próbálták elmondani, hogy ez a fajta készülék gyakorlatilag addig nézhető (és gondolom nézik is) ameddig az utolsó led is át nem megy zárlatba. Én azt vettem le hogy ellentétben a szokványos megoldáasokkal ahol a ledek úgy mennek tönkre hogy megszakadnak, itt egy beépített zénerdiódának köszönhetően a végeredmény zárlat lesz. Így a többi led világít a tápellátás kompenzál és megy minden tovább. Na most amikor már nincs háttér, tehát az utolsó led is befuccsol akkor kerül hozzád és bizony csakis zárlatos ledekkel van tele a kaszni... :) Remélem jól értelmeztem, én sem találkoztam még csak a szakadós tipussal.  Üdv!

0

mosomedve
mosomedve picture

Nagy mennyiségű ledmeghibásodása esetén csak a komplettcsikok cseréje hoz végleges megoldást.
László

0

Sponsored links