You are here

LG 42LA6130 LED meghajtás alacsony és ingadozik

8 posts / 0 new
Last post
tibor555

Üdv.Mindenkinek,
A fenti készüléket hozta egy ismerősöm ma. ( LB 31/ LB36 chassis, LGP42-13PL1 táp )
Mivel holnap elutazunk próbáltam gyorsan túllendülni rajta, de a fenti jelenségen kívül nem találtam még más hibát.
A LED megható fesz. 100 és 125V között lassan ingadozik (157,5V helyett).
Az kondik jónak látszanak (mérve is)a táp többi része kifogástalan.
Szervízkönyvet találtam róla de abban pont a tápról nincs bővebb leírás.
Van valakinek ezzel a készülékkel már ilyen tapasztalata?
Esetleg a tápról bővebb leírása?
Csatolok néhány képet a könnyebb beazonosításhoz.
Minden segítséget előre is köszönök.
Üdv.
Tibor

Comments
kekestv

Sziasztok!
Az áthúzás megállapításához(csak tippként mondom) én kisrádiót használnék,mondjuk olyat,ami tudja a hosszú és középhullámú sávot. Mivel köztudott,hogy amikor valamilyen ív keletkezik,akkor intenzív elektromágneses sugárzás is fellép és ennek a sugárzásnak a valamelyik harmónikusai recsegés szerű hangot keltenek ebben a sávban. Elvileg hallani lehet,ha áthúz valamilyen nagyfesz. Egy próbát meg ér.
üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

balage

Helló! Nem kell ezt annyira túlbonyolítani, ha tényleg áthúz, akkor elég szimatolni. :) Nemrég volt ilyen hibám Samsungnál, az ettől a ledek bekapcsolása után rögtön újra indult,először alaplap hibának gondoltam, de feltűnt az égett szag. Szétkaptam a kijelzőt, és ezt találtam:

0

Vote up!

You voted ‘up’

balage

Helló! A ledsorok helyett kössél be 560R pár wattos ellenállást műterhelés gyanánt,és úgy próbáld ki.Ha stabil marad a fesz akkor LED hiba.

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

Üdv

Miből gondolod, hogy a 157V lenne a normális? Ez inkább úgy tűnik, mintha szakadás lenne a ledeknél és a túlfesz védelem miatt ál le a meghajtó, majd újraindulgat. Vagy, ha tényleg ekkora feszültségnek kell lennie és lassan emelkedik a feszültség, akkor kérdés még, hogy a tápfesz stabil-e.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tibor555

Szia,
A táp modulon fel vannak tüntetve a képernyő mérethez tartozó fesz.-ek.
42"-hoz 157,5V tartozna.
A LED-ek halványan világítanak amikor kicsivel 120 V fölé ér a táp de aztán 100V-ra visszaesik és így pulzál.
Üdv.
Tibor

0

Vote up!

You voted ‘up’

bluemoon

Szevasz,

nekem van egy PHILIPS amelyen ezek a tünetek voltak és az LED meghajtó trafón szépen látszott teljes sötétségben, hogy a szekunder oldalon alig láthatóan átszivárog a menetcsomagok közt. Nem biztos, hogy a te esetedben is ez áll fent és az sem biztos, hogy látszik de azért mégis arra gondoltam, hogy meglehet ugyanazon jelenségröl van szó. Amúgy sikerűlt roncsolás nélkűl szétszednem a trafót és szemmel látható szigeteléssérűlés nem látható. 0.1mm-rel van megtekelcselve, de van bőven hely, megpróbálom 0.2-es duplaszigetelésűvel megjavítani.

üdvözletem

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

Világos, a tápfeszt ellenőrizted, stabil?

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content