You are here

LG 42LA660S kijelző repedés

12 posts / 0 new
Last post
csabattila
csabattila picture

Sziasztok!

Az következő problémával kapcsolatban kérném a véleményetek, segítségetek.
Nővérem LG 42LA660S LCD tévéjének elrepedt a kijelzője. Egyik napról a másikra keletkezett egy kb. 20 cm-es repedés a szélétől befele, aztán szép lassan magától továbbrepedt, míg a képernyő felső szélén véget ért. Természetesen a kép a meghibásodott részen nem látszik, ami a képernyő kb. negyedét érinti. A készülék garanciális, elvittük egy híres márka Szerviz-be, ott megállapították, hogy erős fizikai behatás következtében keletkezett a repedés és fizető javítás lehetséges, ami csekély 170000 Ft. Nos, a készüléket nem érte semmilyen behatás, nem pókhálószerűen tört el a kijelző, hanem ahogy az autó szélvédője végigreped. Most jöhet a fogyasztóvédelem, vizsgálat, de még ha meg is állapítják a lehetőségét, hogy magától repedt el, az nem kötelező a szervizre nézve, mehetünk bíróságra. Találkozott már valaki hasonló meghibásodással TV-nél, mivel lehetne érvelni, meggyőzni a zseniális szervizt, hogy mégsem vagyunk csalók, hazugok. Szóval Ti mit tennétek, javasolnátok? Köszönöm a segítséget.

Üdv,

Csaba

Comments
Attee
Attee picture
*

Üdv'

Alapeset, hogy törésre nincs garancia. Ráadásul, mivel használatban volt, a szállításra sem lehet fogni.

Javíttatni nyilván nem érdemes.

Ilyen esettel (spontán repedés) egyébként nem találkoztam. Tutira nem érte behatás? Nem feltétlenül hozzávágtak valamit, vagy leborították de pl. a vékony semmitérő káva nem feszült meg esetleg?
Bár ez lényegtelen, így is, úgy is esélytelen a gari sztem.
(Éppen pár napja a szekrény tetejéről zúgott le egy "ottfelejett" 17" monitorkijelző, nem hittem volna, de túlélte.)
Ja, tudtommal a kermi vizsgálat, ha nem talál minőségi kifogást, pénzbe kerül.

0

csabattila
csabattila picture

Nem történ vele semmi a világon, este még egybe volt, reggelre elrepedt. Most egyelőre ott tartunk, hogy reklamáltam az LG központi szervizénél, és képeket kértek be kikapcsolt meg működő állapotba, hogy elemezni tudják a repedés okát.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Hát mindenesetre egy próbát megér. Még az is lehet, hogy az LG-nek is megér a dolog presztízsértéke egy új TV-t...

0

ludas
ludas picture

szia
küldj több és jobb képet
üdv

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Egy barátom kisfia ilyenre mondaná: "A szellem volt a tettes..."
ITT pl. 140e Ft az új TV... http://elektroshop.unas.hu/spd/150399/LG-42LA660S ...de ha nagyon szétnéznénk, még lehetne kevesebb is.

Üdv: uniman

0

uniman
uniman picture
***

...de van "eco" (gazdaságos áron) is majd' 2x annyiért...
Két darab 46"-ost pont tegnap helyeztem üzembe egy helyen...persze csak a szekrénysor tetején fért el, filigrán (talán műanyag) lábai úgy tűntek nekem, mintha csak azért lenne rajtuk, hogy legyen mire letenni, amíg a fali konzol fel nincs szerelve...

Üdv: uniman

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

SZia!
"A szellem volt a tettes..." és tedd hozzá, mivel ezeknek gyakorlatilag nincs kávájuk, elég egy kis ütés oldalról és máris...
Üdv, Z.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Semmivel nem tudod meggyőzni őket. A gyártó nem tekinti garanciális hibának a törést. Azt nem vizsgálják, hogy mitől tört el, mert nem hatóság de nincs is jelentősége. Az üveg nem törik el "magától". A bíróság is el fogja utasítani, hisz Te sem tudod bizonyítani, hogy nem érte hőhatás, leejtés, megütés, oldalirányú erőbehatás stb. Innentől kezdve halott ügy.

üdv.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Az unoka öcsém 2 éve nyáron a tűzőnapon a kocsija hátsó ülésén hagyott egy 22 colos LCD monitort. Nos az kb 2 órás napozás végeredményeképp szét repedt. A repedés kívűről nem volt látható, csak bekapcsolás után vált nyilvánvalóvá.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Na ismét nem leszek népszerű, de leírom: szerintem esélyetek annyi mint mókusnak az erdőtűzben...
Ha ismered egy LCD kijelző felépítését, (többrétegű, köztes műanyag fóliákkal) beláthatod, egy "magától" történő repedés még ha tényleg így is történt, annyira ritka lehet, hogy tuti nem fogja magára vállalni a szerviz/gyártó.
Üdv, Z.

File csatolás: 

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Z!

"egy "magától" történő repedés még ha tényleg így is történt, annyira ritka lehet, hogy tuti nem fogja magára vállalni a szerviz/gyártó."
Valóban magázódva szoktak kezdődni az ilyen reklamációk, aztán a végén már gyakran tegeződve emlegeti egymás rokonságát az ügyfél és a szervizes. Mindkét fél egymásra mutatva állítja: Magától repedt el! :P
A garancia biztos felejtős szerintem is. Bár azt is el tudom képzelni, hogy pl az üveglap alá szorult kis műanyag sorja miatt feszült az üveg és most a fűtési szezonban - mondjuk egy pont a TV-t direktben ért szellőztetés következtében a hőtágulás/zsugorodás miatt elrepedt. Tény, hogy ember legyen a talpán aki ezt bebizonyítja...

Üdv: Laci

0

Sponsored links