You are here

LG (42LB5500) tv-ben minden LED elszállt

10 posts / 0 new
Last post
MateP
MateP picture

Sziasztok!

A tv-ben minden LED szakadt vagy zárlatos lett. Ilyennel még nem találkoztam. A tápra, másik LED-sort rátéve, szépen működik. Indulás után 185V, 160mA-re áll be.
Segítséget kérek, mit nézzek még meg, hogy ez ne forduljon elő újra. Táp hibára gondoltam, de úgy néz ki az jó. Vagy mégsem!?

Comments
tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.
Vedd vissza a LED áramot, az R811-818-ből egyet vegyél le.

File csatolás: 

0

MateP
MateP picture

Szia! Köszi a tippet, lehet alkalmazom.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! A tulajdonost javasolnám még megnézni, hogy miėrt használta eddig a készülėket... amig látott némi fényt rajt hadd menjen gondolta... nemkell ebben semmi extra logikát keresni, nem az első ilyen készülék, amiből a lelket is kinézték. Egyre több led ment benne sorra tönkre, amig a driver tudta kompenzálni, addig nem szoltak. Csere után évekig megint jo lesz. 

3

MateP
MateP picture

A Q803-as tranzisztor cseréje megoldotta a problémám.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Ügyes, hogy megtaláltad, nekem még sosem kellett ezt cserélnem, bár kicsit logikátlan is a dolog, az elején azt írtad: "Indulás után 185V, 160mA-re áll be" ... tehát ez jónak tűnt, viszont a Q803 a Dimmer FET, ami az áramot szabályozza, tehát ha az zárlatos volt, túláramnak kellett volna lenni a ledeken...

1

MateP
MateP picture

Némileg átvertem önmagamat és titeket is. A sor, amivel teszteltem 64 db 3V 150mA-es LED-ekből állt, nem az eredeti 6V-osokból. Így érthető, miért azt mértem amit. Csak az eredeti háttérvilágításnál derült ki, hogy nincs fényerőszabályozás. A FET-et gyanúsan rossznak mértem. Az R809 csak párszáz ohm volt. Ez már okot adott a cserére.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nem lehet, hogy egy egyszeri hálózati feszültséglökés  pusztított?

Bálint

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Ez már soha nem fog kiderülni. Valami furcsaság volt, az biztos. Viszont ezeknél ez tipikus, hogy a ledek nagy többsége már hibás (zárlatos), mire javításra hozzák, mert 1 épp megszakad, és teljesen sötét lesz...

1

MateP
MateP picture

Szia! Mégis van valami baj. Menüben nem szabályozható háttérfény. 100%-on megy, illetve 0-ra állítva kikapcsol a háttérvilágítás. Szervízmenűben sem.

0

Sponsored links