You are here

LG 42LB670V időnként nem kapcsol be

3 posts / 0 new
Last post
Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Üdv!

A gép idönként nem kapcsol be, azaz a táp bekapcsol, de a háttér nem. a BL on lábakon ilyenkor 0,08v van 3,5v helyett. Amikor bekapcsol akkor megvan a 3,5v volt. A vezérlés egy co procibol jön ic3000, ami a tápot és smég sok mindent kapcsol, ide jön a táv és a taszt is. Maga az ic a siniben még kapható is lenne, nem is egetverően drága. Érdeklődnék, hogy esetleg valakinek volt e már hasonló hibája. Annyi még, hogy előfordul, hogy amikor megjön a kép, tele van halvány függ csíkokkal ami melegedésre eltünik. Ha már megy tökéletes.

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia!
A probléma összetett is lehet, de nem valószínű. A leírt hibajelenség a főprocesszor hibájára, pontosabban a BGA forrasztási hibájából adódó problémára utal. Ezt egy folyasztószeres újra melegítéssel elvileg orvosolható, ha maga a processzor nem szerkezeti hibás, amit nem tudsz javítani.
A másik, amit írsz: az az IC amit a Siniben kaphatsz az üresen érkezik. Amit érdemes tudni az ilyen rendszerű LG modulokról: ez az IC egy un. Submicon IC ami átveszi a processzortól a szolgai teendőket; ki-be kapcsolás, tasztatúra és távirányító kezelést, stb. Ez tulajdon képen egy micro controller, amit a gyárban felprogramoznak! Mindenkinek ajánlom, hogy ne vegyen ilyen alkatrészt, mert üresen érkezik! Ha ez az alkatrész a hibás, akkor esetleg érdemes hasonló más hibájú panelből átépíteni.
Sok sikert a javításhoz!
László

0

Csintalan László
Csintalan László picture

Szia! Van egy 42lb671v törött kijelzővel amit eladnék. Keress privátban ha érdekel.

Csinti

0