You are here

Lg 42LD750 háttérvilágítás lekapcsol Megoldva

7 posts / 0 new
Last post
Vasmacska
Vasmacska picture

Sziasztok!
A fenti LCD tévé szórakozik,a háttér világítással van gond.Bekapcsolás után elindul,majd a háttér világítás lekapcsol hang marad,majd hol vissza jön,hol eltűnik a világítás három alkalommal,majd a készülék kikapcsol és és a készenlét villog. Amikor elindul nem látszik, hogy gyenge, halvány lenne.A trafókat jónak mérem, táp stabil. Találkoztatok már ilyennel? Köszönöm!
Megoldva! Köszönöm!!

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Igen, többször is javítottam a kijelzőben lévő szigetelés - repedés miatti áthúzás hibát. A másik tipikus hiba hogy egy cső kilazul vagy kicsúszik a tartójából és csak hozzáér. A legkisebb szikrázás miatt is tilt az inverter.
A csövek felmelegedve több miliméterrel is hosszabbak mint hidegen, így ki és bekapcsoláshor elég sokat "mozognak" ezért nem ritka a szétesés.
A kijelzőt óvatosan szedd szét, nagyon törékeny és figyelj a por mentes környezetre mert minden kosz nagyon látszik a kijelzőn menet közben. Persze csak a diffúzor felettiek.

0

Vasmacska
Vasmacska picture

Szia! Általad írt instrukciók alapján és hosszas szemlélődést követően a védelmet variáltam meg és azóta egyből indul. Nem láttam áthúzást, de megjegyzem.Panánál már sokkal találkoztam én is átütéssel. Nagyon köszönöm, sokat segítettél ismét.

0

purke
purke picture

szia!
A vedelmet csak javitas idejeig ajanlott kikapcsolni...volt mar szerencsem latni egy nehany kigyuladt lcd tv-t...sot egy monitor regebben az orrom elott gyuladt ki.
Azt szerettem volna csak mondani hogy a te feleloseged de inkabb keresd meg a bajat...

0

Vasmacska
Vasmacska picture

KÖSZI!!

0

placi76
placi76 picture

szia

Van egy ilyen komplett tv-m alaplap hibás , más minden jó benne ha esetleg nem jutnál dűlőre vele.

üdv

0

Vasmacska
Vasmacska picture

Közben megoldódott, köszönhetően a kapott segítségnek is.Köszönöm azért.

0