You are here

LG 42LF652 Nincs háttér világítás

5 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv. mindenkinek .Tv indítva , nincs háttér világítás LC420DUH(MG)(P1) kijelző háttere elvileg AGF78402101 32led teszterrel 181V/70mA (ennyit tud a műszer) világít , ami 6V ledekkel talán jó is , a inverter szűrőkondenzátorán 250V . Saját main indítja a tápot , de nincs drv-0n , meg dim , egy másik mainnal próbálva dimmer fesz 3,3V , de nincs drv on , harmadik EBT 63724603 panelom nincs , elképzelhető , hogy mind a 2 main a hibás , csak másképp .?

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Elképzelhető! Egyébként az alaplap működik? Scarton beadott jel hallható? A kijelzőn a kép bizonyos szögben látható? Ha működik az alaplap akkor a led teszterrel hajtsd meg a hátteret és látható lesz a kép, amennyiben működik az alaplap. Ha így nincs kép és vagy hang akkor az alaplap is hibás lehet.

0

ityvity
ityvity picture
*

Kösz. szépen .Bekapcsolt tv és teszterrel háttér világítva nincs kép , csak füg . sávokban csíkok . Az egyik mainal egy sáv a másikkal meg több sávban , a proc. egy picit sem melegszik . Szerintem egyik panel sem jó .

0

mosomedve
mosomedve picture

A képet látva a készülék több sebből is vérzik. A világosabb pontok az adott helyen levő LED hibára utal, de az is lehet, hogy leestek a lencsék. A main lapok is hibásak egészen biztosan. Alapvetően ezek flash hibásak szoktak lenni illetve sérült a szoftverük. De mielőtt memória felújításba kezdenél mérd meg az összes main lapon levő segédtápfeszültségek meglétét. Általában az 1,8V-os vonal szokott zárlatos lenni. (multiméterrel nulla ohmos ellenállást fogsz tudni mérni). Ezt csak úgy fogod tudni megállapítani, hogy melyik alkatrész lesz a hibás, hogy arra a vonalra adsz külső tápfeszültséget és figyeled melyik alkatrész melegszik. Nulláról növelve a feszültséget és közben mérni az áramot! Ha nulla közeli feszültségnél már 2-3A folyik akkor biztos valamelyik alkatrész hibás, általában a processzor szokott zárlatos lenni, de volt már példa SMD hidegítő kondenzátor zárlatra is.
László

2

ityvity
ityvity picture
*

Köszi , foltokat láttam , meg a lencsékét is hallóm ahogy mozgatom a tv-t , de az a kisebbik gond . Megpróbálok bele mérni .

0