You are here

LG 42LG3500-ZA LCD nincs kép, nincs hang

5 posts / 0 new
Last post
koviferi
koviferi picture

Sziasztok!
Segítségeteket kérném, mert el akadtam.
Van egy LG 42LG3500-ZA LCD TV (táp:LGP42-08H,Main:37LG3500-ZA),
ami azt produkálja: bekapcsolás után 3X villan a piros előlapi LED, majd átvált kékre.Tápok rendben: DC 24V,12V,5V,16,5V,3,3V
Ennek ellenére a képernyő sötét, nincs hang.A távirányítóval ki-bekapcsolható és minden gomb megnyomását jelzi a villanó előlapi kék LED. Felületi forrasztási hibákat nem találtam, inverter trafók azonos kimeneti ellenállással rendelkeznek, PCF táp 385 V.
Lehetséges esetleg a távirányítót úgy elnyomkodni, hogy ne legyen még menü sem? Valaki tudja esetleg a szervízmenübe lépés módját?
A 3,3V 5V 16,5V 24V átkondizva, de hiába,teljesen tanácstalan vagyok.Sajnos pontos kapcsolási rajzot nem találtam hozzá.
Minden segítséget nagyon megköszönnék!
Feri

Comments
H_Mike
H_Mike picture

Szia! A háttérvilágítást nézd meg, hogy megy e. Ha nem akkor világíts be valamivel hátha úgy van kép! Az inverteren szokott lenni a táp föld dim plusz az on/off nézd meg hogy változik e a ki be kapcsoláskor.

1

koviferi
koviferi picture

Szia! Az on/off bekapcsoláskor 4,5V - ra felugrik.
A dim plusz 0,26 V -ra változik,(0V-ról)szinte semmit.
Van egy error kimenet is az nem változik semmit.
A lap mögé nem tudtam bevilágítani, de az inverter trafó nem igen
ad ki semmit, mert lehúzva a csöveket semmi nem változik.(bekapcsolt állapotban is próbáltam, "semmi szikra")
Tehát nincs PWM, de meg sem próbálja kiadni, tehát nem hiszem, hogy az inverter tiltana le.

0

H_Mike
H_Mike picture

Nézd meg az inverter trafókat meghajtó FET-eket, hogy nem e zárlatosak! Az invertert be lehet kapcsolni a tápjával és az on/off vezérlésével! Én külső tápról szoktam megtápolni és kipróbálni külön az inverter modult. szerintem az lehet akkor a probléma h vagy a csövek vagy az inverter elektronikája szar.

0

koviferi
koviferi picture

Az inverter panel DIM+ -t külsőleg 3,3V-al megtáplálva elindult a háttérvilágítás.Újra összerakva a készüléket már magától is elindult minden funkció. Több órás pihentetés után is elindult a TV, így sajnos a hiba oka ismeretlen. Köszönöm a segítséget, ha valami még adódik ezzel kapcsolatban, akkor azt is megírom.Feri.

0