You are here

LG 42LH2000 standby led fixen világít

13 posts / 0 new
Last post
csiszike
csiszike picture

Sziasztok!

A tévét szétszedve mértem a tápokat, OK.Power on feszültséget mértem 5v úgy hogy még nem is indítottam a tv-t.Az alaplapon mérve a q801-es tranzisztoron(P1 smd jelölésse)
emitterén  standby  5V-ot itt kapja.A  collektorán is 5V ezért indítja a tápot egyből.Leszedve a tranzisztort és próbálva bekapcsoláskor a standby 5V-is eltűnik.Előélete a TV-nek "túlfeszt kapott".Nincs rövidzár a standby 5V-on mégis letilt a táp ha az alaplapra rá van csatlakozva.A tápba lesz a hiba vagy az alaplapon merre induljak?

Köszönöm!

Comments
csakyt
csakyt picture

Szia
 Az egy dolog, hogy fixen világít a standby. Azt nem írtad, hogy a TV ennek ellnére működik, vagy nem. Ezt azért kérdezem, mert az LG-nél vannak egyes íipusok, amiben a beállításoknál belehet állítani, hogy az miként működjön. Nekem az LG42LW579S.-nél belehet úgy kapcsolni, hogy a standby kapcsoló, mindig világítson, de ettől függetlenül a készülék megy és jó.
 Tibi

0

csiszike
csiszike picture

Szia!
Ahogy írtam túlfeszt kapott a tv a tápon ment be.Így
Nem indul a tv.Igen tudom hogy lehet állítani az LG-nél
a led világítson vagy ne.Bácsak ott tartanék.
Azért köszi!Raktam fel egy képet hol sült ki.

File csatolás: 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! A szikrát elnézve a kijelző fém részén ez inkább villámot kapott, nem sima túlfeszt, az viszont bármit kinyírhatott még. Esélyes, hogy az alaplapon a proci is kapott belőle, pláne, ha külső egység is volt hozzácsatlakoztatva az esetkor.

1

mosomedve
mosomedve picture

Szia Csiszi!
Először menj be a spejzba és hozd ki a pálinkás üveget és igyál egy felest! Hátha jobban látod a világot!
Másodszor pedig indítsd a tápot alaplap nélkül és terheld a kimeneteket. Ha bírja a terhelést, akkor az alaplapon van a hiba. Kérdés ha összedugod az alaplappal melyik táp áll le. A stby és vagy a 12V 24v is. Ha a stby megmarad, akkor az alaplapon van valami zárlat a 12V-os részen. Ezt a zárlatott egy szerű multiméterrel mérheted. De lehet végfok zárlat is vagy valamelyik DC-DC konverter hibája. A konverterek kimenetét kell górcső alá venni.
László

1

csakyt
csakyt picture

Szia.
 raknál ki egy olyan képet ahol a pozició számokat lehet látni? Már csak azért, hogy kilehessen indulni attól a ponttól,  (pozícióból) ahol az égett rész látható.
 Tibi

0

csiszike
csiszike picture

Szia!

A táp volt indítva és az inverter is.Elindul a táp van 12Vés 24V is.Terhelve nem voltak a kimenetek.A standby 5V tűnik el ha alaplapra dugom.Jó lenne a táphoz is egy kapcsolási rajz ha van esetleg valakinek.Eax55357705.

Köszönöm!

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Sajnos az LG már régen nem adja ki a tápegységek kapcsolási rajzait. Így marad a sokéves tapasztalat. A tápegységet önmagában kapcsold majd be úgy, hogy az 5V-os stby részt terheld le egy 15-22 ohmos 2-5W ellenállással. Amíg ilyen terhelés mellett nem jelenik meg az 5V, addig a készülék nem fog elindulni.
László

1

csiszike
csiszike picture

Szia!

Sikerült terhelni az 5V-ot 20 ohm-al szépen megy a táp nem tünik el.Méregettem tovább és az "error" lábon mérve (main nélkül) 5V-ot tudok mérni.
Szerintem itt nem szabadna mérnem feszt?

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Valoban az error lábon nem szabad 5V-ot mérni, mert ilyankor a proci nem engedi inditani a készüléket. Kövesd vissza hogy honnan kerül feszültség erre a lábra.

0

csiszike
csiszike picture

Rendben! Köszönöm!
 

0

csiszike
csiszike picture

Szia!Sikerült szerezni egy másik alaplapot.A két alaplap között a legutolsó szám eltérés van.Eax 60686902 az eredeti ami még most benne van Eax60686904.A jelenség a következő:bejön az kép 3szor újra indítja a képet és utána kikapcsol.Lehet ez az alaplap hibás vagy nem tudja meghajtani ezt a kijelzőt?
Köszönöm!

0

csiszike
csiszike picture

Kicsit tovább gondoltam a dolgokat és arra gyanakszom hogy a háttérvilágítás miatt tilt le a táp.Ugye villám vert volt a készülék így alaplapot és tápot cseréltem.A CCFL csövekkel lesz a gond.Valahol áthúz stb.
Nem akartam szétszedni a kijelzőt de szerintem muszály lesz. :(

0

Sponsored links