You are here

LG 42LN5400 háttérvilágítás nem indul

15 posts / 0 new
Last post
nagycsaba
nagycsaba picture

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A fenti TV-ben a háttérvilágítás nem indul. Kijelzőt kivettem, LED sort kimértem működik. Csatlakozóknál kontakt hiba nincs. A LED DRIVER 1-es lábára azaz az EN lábára 2,63V érkezik meg az alaplapról. A DRIVER 9 lábán azaz a PWMO lábon nem mérhető semmi. Lehet-e a MAP3202 IC hibás. Én még ilyennel nem találkoztam. A DRIVER tápfesze 12 V is megvan.

Comments
ityvity
ityvity picture
*

0

tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.
A led pozitív ága rendben van?
 

0

nagycsaba
nagycsaba picture

Köszi. Ezt megnézem mégegyszer. Úgy emlékszem a diódán mérhető volt száz valamennyi volt. Holnap rajz alapján megnézem.

0

mosomedve
mosomedve picture

Írd le, hogyan vizsgáltad a LED sorokat! Nagy valószínűséggel a mérés megvezetett.

0

nagycsaba
nagycsaba picture

Egyszerű LED teszterrel, ezt lehet kapni, én ezzel még nem tévedtem. Lehet az EBAY-on is és a LECHPOL-nál is. 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Akkor még nem túl sok készüléken tesztelhettél. Ezek a kis áramú teszterek nem üzemi körülmények közt tesztelnek, hanem csak megy-nem megy alapon a normál áram kb tized részével. 100% -ban megbízni benne öngyilkosság. Legalább 30%-ban átveri az embert  a jóval kisebb áram. Szerintünk Te is megvezetted magad vele.

1

nagycsaba
nagycsaba picture

A tesztert kb. öt éve használom napi szinten. 20 mA-rel dolgozik, az számomra új dolog, mint ahogy írod csak tizede árammal tesztel, tehát 2 mA-rel begyujtana egy LED.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Ezexerint 5 ėv alatt még kevés infót gyüjtöttėl a led hátterek működéséről, és a ledek meghajtásáról, és a logikád sem jó azzal kapcsolatban amit irtam, így nehéz átlátni a működést Egy driver tipustól függően, üzem közben 200...1000mA - el hajtja meg a ledeket. Akkor az általad használt 20mA-es teszter mennyi árammmal is tesztel ehhez kėpest???  Inkább nézd át mėg egyszer, amit ir mindenki, ahelyett hogy vitatkoznál. 

2

mosomedve
mosomedve picture

A készülékek 200 -400 mA-rel hajtják a LED sorokat. A teszter ennél kisebb árammal dolgozik. Ha a teszter közben kijelzi a kapocsfeszültséget az már egy jobb fajta és össze lehet hasonlítani a csíkok közötti különbséget. A LED-ek típusától függően 3 vagy 6 voltosak és összeadva az egy csíkon levő LED-ek számát kiszámolható mennyinek is kellene lenni a kapocsfeszültségnek. (Az áram különbség miatt a kapocsfeszültség általában2-3 V-tal kisebb mint a számított érték).

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!

Az én teszterem is kijelzi a kapocsfeszültséget, de mégsem lehet teljesen megbízni benne. Sokszor árvert, tehát marad a jól bevált LED-sor csere.

üdv:
Laci

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , én a Kínai mellet , használok saját gyártású áramgenerátort , 0-150mA /200V és teszteléskor 0mA-tol növelve valóba 2mA-nál  begyújt a led , de ugyan abba sorban meg van amelyik 5-6 mA-nál , az elektronika ezt nem tolerálja , a kínai begyújtja a sort .Másik tesztelési módszerem meg akár egyesével akár egész soron 150mA-nál figyelem a feszültséget , és van mikor a led világit de a feszültség növekszik rajta , mértem már 4.7V , működő 3V leden  . De volt már UFO eset is , mikor minden jó volt , mégis az új ledsorral működöt csak . Egyszer megjártam és az invertert csak végső esetben túrom , ha másik led sorral sem működik .

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Akkor neked rettenetesen nagy szerencséd van, hogy nem vágott még át....

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nem véletlen feszegeti kolléga a "teszter" dolgot, sokszor becsapós. Pl. egy enyhén zárlatos sort simán "begyújt", de a driver áramkorlátja már letilt. Ha külső tápról nem tudod meghajtani, egyenként mérd a teszterrel a ledeket, szinte biztosan úgy is megmutatkozik a turpisság.
Üdv, Z.

1

nagycsaba
nagycsaba picture

Arra gondolsz, hogy egyenként mérjem át a teszterrel a LED-eket? Soronként már mértem de beindult, azt valóban nem próbáltam, hogy egyenként átmérjem. Valóban igazad van, megpróbálom külső tápról soronként és talán áramméréssel kijöhet a hiba.

0

Sponsored links