You are here

LG 42LN5400 Led tv folyamatosan újraindul. Firmware hiba? (MEGOLDVA----XD BGA chip golyó hiba volt)

7 posts / 0 new
Last post
irkax
irkax picture

Sziasztok,

hoztak tegnap hozzám egy LG 42LN5400 típusú led tvt ami folyamatosan újraindul. Firmware fájlt letöltöttem és usb-re másoltam LG_DTV mappába meg külön meg mindenhogy kipróbáltam már. Behelyeztem az usb aljzatba a drive-t de bekapcsol és ennyi. Semmi reakciója nincs a tvnek. Se távra se tasztra se semmire nem reagál. Én a firmware sérülésére tippelek de hogy tudnám ezt javítani? Már befogok ruházni egy NAND flash olvasóra mert itt talán az segítene.
Volna valakinek valami tippje erre?

Üdv.: Irkax

Comments
irkax
irkax picture

Sziasztok,

megoldódott a hiba. Leírom a javítást. Levettem a nand chipet majd beledobtam egy xbox360-ba és kiolvastam belőle (nandflasher segítségével) az eredeti tartalmat. Ezután jött a nagy agyalás és felvillant hogy javítottam egy ugyanilyen gépet led hibával elszaladtam a tulajhoz akit ismerek és elkértem tőle mondván lekel mentenem belőle valamit :) Kivettem a chipet lementettem a tartalmat majd beleírtam a hibás chipembe. Eredmény nem változott. Alaplapot kivettem és egy furcsa dologra lettem figyelmes, az XD chip alatt 8furatgalvánnál ón van a lakkon kívül. Na betettem a BGA állomásba a lapot és leemeltem a chipet, mit ad isten a 8 golyó ami alulról látszott nem volt meg. De hogy az öreg ist..... tudott átfolyni az rejtély! Az ólomentes ón hőprofilja 230-250 fok körül van, hogy tudott a chip ennyi hőt termelni? nem értem egyszerűen. Tulajt felhívtam akit azt mondta hogy az elejétől csinált olyanokat néha hogy lefagyott a kép de a szervízbe azt mondták nekik hogy a beltéri fagy meg. Felgolyóztam újra és vissza tettem. Láss csodát működik. De a
chip mag része annyira tüzel hogy tojást lehet rajta sütni :( Én hülye nem másik chipet raktam rá hanem az eredetit raktam vissza.
Kicsit hosszúra sikeredett de tanulságos volt számomra nagyon. Ja és a röntgenen nem láttam a 8db golyót átolvadva.

Üdv.: Irkax

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Én csak halkan kérdezem, hogy minden feszültség stabil és a kezelőszervet is ellenőrizted???
Üdv,Z.

0

irkax
irkax picture

Szia Zoltán,

minden feszültség stabil rajta sajnos :) Adatvonalak sincsenek lefogva. Ma leveszem a BGA-t és újragolyózom mert nekem gyanús.

Üdv.: Irkax

0

irkax
irkax picture

Annyi fejlemény van hogy a világ másik végéről találtam SPI flash tartalmat amit bele írva sajnos változatlanul újraindul. Itt valami más gond lesz. BGA gyanús. De akkor miért ad képet? :S

0

párdi
párdi picture

Szia
Nand flash hibás lesz talán tudok hozzá .

0

irkax
irkax picture

Szia,

ha a bga golyózás nem fog sikerülni még lehet a nand cserét megugrom. Attól függ hogy dumpod van vagy komplett chiped tartalommal.
Ja és nem utolsó sorban hogy mennyi az annyi ha chiped van? :D
A nand flash írását meg tudom oldani egy kicsit nevetséges módszerrel de működik :)
Kiveszem a nand flash chipet és beforrasztom egy xbox 360-ba majd kiolvasom egy adatkábellel a tartalmat vagy beírom :)

Üdv.: Irkax

0