You are here

LG 42LW5590 TV csíkos, zavaros a képe

8 posts / 0 new
Last post
makittib
makittib picture

Sziasztok!
A fent nevezett tv javításában (chassis LD12C) kérek segítséget, main-on méregetve a 0,9 ;1,5V-ok, 2,5V ;3,3V és 5V-okon nem látható kiugróan nagy zaj (szkóppal is nézve).
Elmondás alapján 2 hete kezdődött eleinte még menet közben megjavult most már mindig rossz.
A segítséget előre is köszönöm, makittib.

Comments
Vasmacska
Vasmacska picture

Szia!
Nálam az alaplap csere oldotta meg a dolgot. A proc melegítése után csak néhány napig lett jó.

0

makittib
makittib picture

Vasmacska, remélem nálam nem kell cserélni (szerintem nem ér a TV annyit). Most most kaptam az infót, hogy erősítőre rá volt kötve és egyik alkalommal annak bekapcsolására megjavult, de később már nem volt rá hatása (egy 18 eres mini csatlakozós átalakítóval - scart aljzatra így scart kábellel volt összekötve; mindkét 1 hosszabbítóban dugva).
Továbbá a negatív tápzaj már a tápegységnél is vizsgálva 0,01 AC állásban mérhető (24V, 3,5V is). A T-Con csatlakozóhoz érve induktivitásokon és egy áteresztős Fet-en keresztül ez már 0,5V-os impulzus mit a felrakott képen.
Esetleg valakinek ötlete lenne megköszönném, makittib! 
Egy érdekes jelenség (legalábbis számomra), ahogy kihúztam a laptopom a hosszabbítóból a tv képernyője 1 ms-re elsötétült.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nem konkrét tanács, csak okoskodás!
Én elsőre T-con hibára gyanakodnék, bár érdekes a "menet közben megjavult" dolog, mert általában fordítva jelentkezik. Persze esetleg ha meghűtöd.. hasonló hibám volt az lvds kábelek oxidálásától is.
Üdv, Z.

0

makittib
makittib picture

Zoltan35 egy Orionnál 1 évnél fiatalabbnál én is javítottam, de ennél még nem bírtam szétszedni azt (két végén összenyomva nem jött ki) vagy csak szorul az is (táp panel szinte oda volt ragadva, azon sok kirohadást javítottam, de semmi változás).
Továbbiakban a tápfeszültség (3,3V; 12V; 24V) közül csak a 11,8V a kevesebb, többinél pár tized/századdal több mérhető (2db 150uF/16V-ot még nem cseréltem).
Közben a main panelnél sikerült a csatlakozót lehúzni, sajnos tisztítás után is ugyanolyan maradt mindkét csatlakozónál.
Üdv, makittib.

0

makittib
makittib picture

Folytatva a fólia kábeleket (main-tól a másik végét is,és T-contól mind a kettő mindkét végét) megtisztítva semmi változás. A T-con 11,78V-ot kap a bemenetén negatív irányban látható zaj (képen) AC állás 0,2V-os osztásban. Tápszűrőjére egy 47uf-ot rakva se képen se szkópon semmi változás.
Próbáltam hajszárítózni, arra sem lett semmi változás. Ilyen hibával még nem találkoztam.
A segítséget előre is köszönöm, makittib.

0

csiszike
csiszike picture

Szia!

A processzorát hajszárítóztad?Ha nem azt próbáld ki.Ezeknél az szokott KH-s lenni.

Csiszi

0

makittib
makittib picture

Csiszi, most próbáltam, talán egy picit addig javult amíg odatartottam, de lehet hogy azért mert oldalról láttam. Közben találtam 150uF-os (ESR) kondit így kicserélve (mindkét db-ot) 11,8-ról átlagban 11,95V néha 12,05V mérhető (lehet hogy a többit sem ártana cserélni). Hajszárítózást már e csere után csináltam. Itt továbbra sem láttam szkópon különösen zajt. Sajnos T-con-on most nem volt időm mérni (helyhiány miatt saját lábára van szerelve és pont alatta van a panel).
Köszönöm a tippet, makittib.

0