You are here

LG 42PA4500 Plazma TV Y-SUS modul javitasa

9 posts / 0 new
Last post
Janos.ro
Janos.ro picture

Sziasztok.
Jott hozzam egy ilyen TV pislogo LED-el.
Az Y-SUS zarlatos volt. Csomot meregettem benne es talaltam par rossz FET-et.
Q704
RJP63K2

Q708(B)
RJP30H2A

Q709
KF7N60F

Ezeket kicsereltem, mas hibat nem talaltam. 
Osszeszerelve a TV latszolag hiba nelkul mukodik.
Merjem hasznalni, vagy valamiket le kene meg ellenorizzek?
Nincs nagy tapasztalatom plazma TV-kkel, LCD-ket javitottam es persze regebb CRT-ket.
Kerlek ha tudtok segitsetek.

Minden jot,
Janos
 

Comments
Javitok
Javitok picture

Jó reggelt.
Összes elektrolit kondit, áramkörben esr-re ellenőrizném/cserélném, mindkét modulon.

 

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia !
A régebbi hibrid rendszerűeknél a tápszűrés  15 volt szélszerű azonnal cserélni, főleg ha fémházas.  A többit szkóppal megnézem és annyi, egyes modulokban annyi , van, hogy felesleges.  Problémát a forrasztások, és a hűtés elöregedése okozza 99%.ban

2

stevepapa
stevepapa picture

Szia! Ha tápok megfelelnek s kijelzőre írt cetlire akkor nyugodtan. A tapasztalat az, hogy ha a javítás nem volt kellően körültekintő, illetve egyéb gond is van amit nem találtál meg. Arra a készülék feltűnő durrogásokkal reagál. A mit célszerű átvizsgálni a táp és a Z-sus forrasztásait, az utóbbira háklis szokott lenni.  A félvezetők hűtését ellenőrizni, csavarokat utána húzni, kenni, stb. Babra munka de megéri, több éves működéssel díjazza. Amit még megjegyeznék és lényeges, a Z és Y-sus panel összes csavarját rakd vissza ! Szokták mondani " megfogja 4 darab is" ami igaz, statikailag.  De sokba kerülhet ha kimarad néha, egy csavar hiánya.

1

Janos.ro
Janos.ro picture

Szia
Ugy tunik a feszultsegek jok:
VS:205V, merve 203V
VA::55V, merve 54.7V
Szerintem osszerakom es megprobalom hasznalni.

0

megujulo
megujulo picture

Tisztelt stevpapa!

 

nem tudom mennyire vág ide ez a kérdés!

Van nekem is egy Samsunk plazma tv-m. eléggé régi darab. Itt a szigeten kirakta a volt szomszéd!, mert hogy nem működik!

Ha hidegen bekapcsolom megy kb 10-15 percet, 10 perc elteltével nem reagál a ezelő szervekre, sem a távirányitóra! további 5 perc után végleg leáll. Leálláskor nagyfesz áthúzáshoz hasonló sercenést hallok, d ezután  már nem indul el.

HA kihül teljesen (KB. fél óra múlva ) újra bekapcsolható és müködik!

2 szer kapcsoltam be összesen, nem maceráltam eddig sem.

Már egy éve porosodik a raktárban, mert sosem szereltem plazma tv-t. eddig nem mertem nekiállni, mert e téren nincs tapasztalatom.

Kínozni sem szeretném, mert gyanítom valamilyen nagyfesz szigetelés lehet a ludas, de még nem bontottam meg a fedlapot sem.

Mit ellenőrizzek elsősorban? Mire figyeljek oda? Gondolom még ütőképesek az YSUS és ZSUS panelek mert van kép fény minden, de valami nem korrekt benne!

Nem úgy szeretném megtalálni a hibát, hogy füst és indiántánc közepette mutatja meg magát a hibás rész, azzal a kis kritériummal, hogy az örök vadászmezőkre küldve a panelt!

Szép hétvégét Attila

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!  Az Y-sus, Z-sus panelok átforrasztása szerintem megoldja a dolgot. Egy alapos portalanítás kíséretében, a forrasztások ellenőrzését a tápon se hagyd ki.

1

megujulo
megujulo picture

Köszönöm a tanácsot!
Gondolom a panelek hőátvezetési pontjait szigeteléseket és pasztázást is ellenörizzem és csináljam meg.. Ha jól értem a csavarok mindegyike rögzített és fémes vezetésű legyen a nagyfesz kontakt elkerülése illetve terhelés végett.

Feltétlelezem ellenőrizzem a paneleken és tápon az elkókat is? Ha már ennyire meg van bolygatva a belseje akkor célszerű?

 

Üdv Attila

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Koszonom a tanacsaid.
Igen, a csavarokra odafigyeltem es mind visszakerult, valamint probaltam egyenletesen meghuzni, hiszem egy szilikon parnan keresztul kapjak a FET-ek a hutest es jol kell fekudjon.
A tranzisztorok hutobordajanak a forrasztasat is probaltam minel jobban elvegezni, szinten a megfelelo hutesert.

1

Sponsored links