You are here

LG 42PC1RR piros pöttyös

5 posts / 0 new
Last post
papir
papir picture

Sziasztok!
A kép jobb oldalán főleg alul jelentkezik felhő alakban mozogva a hiba, a piros apró pöttyök adásnál is látszanak főleg sötét háttérnél, de érdekesség hogy kb egy órás üzem után eltűnnek, av állásban sem láttam egyetlen pöttyöt sem tartósabb üzem után.
Vélhetően kondihiba lesz de a gond ott jelentkezik, hogy szemre hibás elkót nem látok és tapasztalatom sincs hogy melyik panelen keressem a hibát, a hűtés-melegítés sem egyszerű ennél a monstrumnál, nem beszélve róla hogy padlóra is lehet vele küldeni a gépet.
Tud-e valaki tanácsot adni?

Comments
ludas
ludas picture

szia !
controll szoftra fog megjavulni,másra nem
küld el a modult postafordultával visszaküldöm hibátlan lesz alkatrész csere nélkül.
üdv
csaba

0

papir
papir picture

Üdv Stevepapa!
Köszi a tippet, a javítókészlet amit találtam:
Izé a KIT:
C201 ALL CAPACITORS található a PSU
C202
C203
C227
C271
C272
C281
C282
C283
IC18 (YSUS BOARD - STK795-820 / STK795-821)

Ebben a hibridek is benne vannak, szerinted azokat is cserélni kéne vagy csak a kondikat, de akkor már nem javítókészlet a neve, ill. van-e tipped a beszerzésre.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Szerintem a hibridet nem. Azért van a készletben mert általában míg meg nem döglik teljesen addig hajtják. Akkor viszi a hibridet is. A " kugli " több helyet is ajánl, némelyikhez a SINI is árul. Kettő hasonlóval küzdök az egyiknek hasonló baja volt. A jobb alsó sarka két tenyérnyi helyen pöttyösödött. Kondi csere után jó lett, igaz a sub modulok 400v-s kondijait is cseréltem. Így konkrétan nem tudom melyik okozta, de megy 3 hete éjjel nappal.

Üdv Stevepapa

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

YSUS, fémházas konddik cseréje. Célszerű javító készlete venni hozzá.

Üdv Stevepapa

0