You are here

LG 42PQ2000 Plazma táp hiba!

7 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

A fent nevezett készülékhez kérnék segítséget, bekapcsolva a led átvált kékre, és egy idő után kikapcsol készenlétbe. A tápban csak a készenlét 5V-ját tudtam mérni, a többi feszt nem, és a 380V helyett is csak 280V körül van. A táp típusa 1H486W, de nem találtam róla rajzott, hogy a két smd ic közül melyik vezérli a PFC kört. Ennek a tápnak az élesztésében kérnék segítséget.

Comments
ludas
ludas picture

Szia !
A táp új kb 20000 ft. Lehet ,hogy bontott is van. ki mondta az 50 ezret?
Üdv

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ma hoztam vissza a készüléket, mert elvittem oda ahol annak idején tanultam. De elszomorítottak hogy nem tudnak rajzot szerezni a tápról, de az új táp kb 50 ezer lenne, de ennyit már nem ér meg a tulajnak. Most vissza viszi a gazdája. Köszönöm azért a segítséget!

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most jutottam újból a készülékhez, átmértem az ellenállásokat, de nem találtam hibásakat, és még a tranzisztorokat. A kiszedett tápot mérve a két nagy kondin megjelenik pár pillanatra a 350V körüli fesz, de a készenléten kívül más nincs. Az lenne a kérdésem hogy önmagában a tápegységet le lehet-e próbálni, mert elég nagydarab a készülék? Az IC701-nek mi a szerepe, és mi lenne a típusa. Valakinek van valamilyen anyaga erről a tápról?

0

BlackForce
BlackForce picture

Szerintem is a két megasfeszültségű kondi ellenőrzésével kezd.Ha kevés a puffer,akkor nincs meg a 310-320v.Persze a feszültségesést okozhatja más is.Ha van módod ESR-t is mérjél.

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

a 280V kevés, legalább 310V kellene PFC nélkűl is. A 1. számú gyanusítottak a hállózati egyenirányító elkók, 2 nagy darab. Ki kell szerelni őket, mert párhuzamossan vannak kötve és már volt olyan esetem amikor az egyik teljes szakadásban volt és 1 darabbal már nem tudott indúlni. Az, hogy nem mérhető más feszűltség a készenlétin kívűl azt jelenti, hogy a softstartnál akad el ami meg arra vezet, hogy valamelyik nagyteljesítményű ellenállás kiéget, ha jól emlékszek olyan 6-7Ohm és 2 drb van sorba kötve, de más kombináció is lehetséges. A PFC csak az után indúl ha árram folyik ezeken az ellenállásokon. És az is igaz, hogy az IC-k adatlapjából kiderűl, hogy melyik a PFC, de az tutti jó.

Üdvöletem

0

isti13
isti13 picture

Szia! Ic-ről keresel adatlapot egyből kiderül melyik a PFC! Üdv István

0