You are here

LG 42PQ2000 vibráló kép tunerről

4 posts / 0 new
Last post
Watt768
Watt768 picture

Üdv!
A fenti plazma TV-n a tulaj állítása szerint vibrál a kép teljesen rendszeres időközönként, ami olyan este 8 és éjfél közötti időre tehető. Amikor elhozta nekem, megnéztem minden tápot, paneleket megnyomkodtam, kerestem kh-t, kipróbáltam az összes bemenetről, de semmi, a kép jó volt. Igaz délelőtt 10 körül méregettem rajta. Gondoltam biztos a szolgáltató oldalán van a hiba (upc digitális box nélkül, kártyával), elkezdtünk elméleteket gyártani, hogy este csúcsidő van, többen néznek tv-t és talán valakinek a készüléke zavart termel vissza a hálózatra. Mondtam neki, hogy jelentse be a hibát, nézzék át a hálót, méregessenek nála is. Volt egy ismerőse, aki szerencsére a hibás időszak alatt jött ki, átnézte a kötéseket, átnézte az utcát majd rávágta, hogy itt minden okés, a tv a rossz. Pár nappal később visszakerült hozzám a masina, fagyasztottam, melegítettem, ütöttem-vágtam :) , de csak nem akart vibrálni. Valakinek ötlete ezzel kapcsolatban? :)

Comments
Watt768
Watt768 picture

Itt nincs a közelben CB. Megpróbálom Boldogblog javaslatát, bár jelenleg működő videót nehéz lesz hirtelen találni :) Már arra is gondoltam, hogy talán hibás a tuner, vagy köze lehet a CI kártyának. Itt nálam szintén ugyan az a szolgáltató, csak külön hd box van kártyával azzal ment hdmin keresztül, de az analóg adással sem volt gond.

Egyszer a volt tanárom mesélte, hogy a szomszédja régi tv-jén állandóan elmászott a hang. Később kiderült, hogy a szomszéd szomszédja nagyteljesítményű rádió adóval szórakozott :)

0

Tiborr
Tiborr picture
*****

Szia nekem egyszer volt egy hasonlo hibám azt egy CB rádios okoza Tiborr

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

No ez nehéz ügy lesz.

Csinálj ellenpróbát! A tulajnál amikor jelentkezik a hiba, akkor ugyanarról a kábelről, ugyanazon a helyen egy másik TV-vel próbáld ki! Ha azon van hiba, akkor kívülről jön. Ha nincs, akkor vagy a TV szopat vagy kívülről csak azt a TV-t zavarja valami. Ez esetben tegyél be a láncba egy videot, mint külső tunert! Ezek után okosabb leszel.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0