You are here

LG 43lj500V-ZB TV nem indul.

7 posts / 0 new
Last post
proba
proba picture

Hozzám került egy 43LJ500V típusú TV azzal hogy működés közben leállt, ez után bejön a z LG logó majd újra indul. Amikor hozzám került még néhányszor véletlenszerűen sikerült neki, akkor a kép rendben volt, fényerő is megvolt 1-2 sec ig. Mostmár villan 3-at utána 10-20mp múlva 4-et   majd 10-20 s múlva újra kezdi. A tápfeszültségek szerintem megvannak, a háttér világítást vezérlő pontokon viszont nincs feszültség digit műszerrel mérhető ideig feszültség,  A  táp bekapcsoló lábon a 3,3V megvan, a táp be is áll stabil 12V-ra, de ez a ki-be kapcsolásra sem változik .  Az alaplapon 3,3, 1, 5V megvan.A T-conra viszont nem ad ki semmit. A ledek 31V-ról 220mA és 330 mA-t fogyasztanak, gondolom 2 ill 3 sor van a két ágon.  ( a tápfelirat szerint az össz fogyasztás 1A 31,5V-ról.)  A táp kondenzátorai elvileg jók ( párhuzamosan kötve a kapacitásuk megvan, egy egy kiforrasztva ESR,re kapacitásra szivárgásra jó) Szoftver update pendriveról induláskor nem csinál semmit. Esetleg rá lehetne kényszeríteni valahogy?
Mit lehetne még megnézni, mindent szeretnék kizárni alaplap csere előtt. ( flasselni sajnos nem tudom, max kiszedni/visszarakni a nand-flast-t) 

Comments
renfe
renfe picture

Szia !
Szoftverfrissitést próbáltál? frissités letölt fat32-e formázni a pendrive-ot,LG_DTV mappa létrehoz abba bemásol ,tv-be bedug indit.

üdv:renfe

0

proba
proba picture

A doku szerint a pkg filet kell a ROOT könyvtárba másolni, kihúzott TV-nél bedugni. Ezt végre hajtottam, nem sok sikerrel. Az LG-DTV mappáról nem írt. Szerinted az segít? 

0

proba
proba picture

Nem segített.

0

párdi
párdi picture

Szia,
  A nandot kell ki szedni W29N01.. ki olvasni törölni újra írni  ha szerencséd van akkor ez működik .
Ha nem akkor tuti jó mentéssel  (ez van )kell a régi mentést összehozni ,mert különben Cy+key fail pirosan .
Lg alaplapokkal is sok baj volt ,de miért pont a Philipsét vették át ??

0

proba
proba picture

Nand írást meghagyom másnak. Mire újat szerzek, programozó emberkét kerítek, összehozom a tartalmat..... Utána vagy jó lesz vagy nem.  Inkább keresek új lapot hozzá.
Azt sem igazán tudom, találtam ugyan hozzá tartalmat, de az mennyire jó, ha szerkesztgetni kell esetlegesen, mit írjak át benne. Ha én írnám, esetlegesen 2-3 kísérletet bevállalnék, de máshoz biztos nem fogok többször visszamenni. Illetve neten 8000Ft-ért van felprogramozott állítólag, de ha mégsem jó, akkor az is bukta. ( meg az idő is )  

0

mosomedve
mosomedve picture

Sajnos flash hiba, illetve szoftver hiba.A NAND halála előtti jelenséget rögzítettél.

0